Schrijf een kort berichtje in het commentaarveld hieronder met daarin de actualiteit die de lezers van Foodlog niet mogen missen:
1. Geef het een titel mee IN HOOFDLETTERS
2. neem in het bericht een link (zie hieronder) op naar het bronartikel (of breng zulk hot nieuws dat er nog geen link is, maar waarvan jij de scoop hebt)
3. geef de argumentatie weer: wat is het nieuwsfeit, wie zijn erbij betrokken, waar gaat het precies over en hoe zit het met de antwoorden op de vragen: wie, wat, waar, hoeveel en waarom? (wat je ervan vindt, mag je ook zeggen maar pas in laatste instantie, blijf vooral bij de feiten)
Hulp
Vragen of hulp nodig? Laat het weten in de commentaren.
Nieuwsbrieven
Iedere avond gaat onze nieuwsbrief uit met het nieuws dat hier wordt gemaakt. Van het 'beste bericht van de dag' maken we een apart nieuwsbericht. We hopen op een zo compleet mogelijke dekking.
De mooiste en meest newsy bijdragen krijgen bovendien een plek in de WEEKEND die Foodlog op zaterdag aan zijn nieuwsbrieflezers verstuurt; uiteraard doen we dat met vermelding van de auteurs.
Maken van een link
Om een link in je tekst rood en doorklikbaar te maken doe je het volgende:
- Stel dat je wilt verwijzen naar http://www.foodlog.nl/dit-is-een-voorbeeld
- Typ [ u r l = (dus blokhaak, de drie letters url, en het is-gelijk teken, maar dan zonder spaties)
- Na het = teken typ of plak je de gewenste link, en meteen daarachter sluit je af met een blokhaak: ]
- Tik dan de tekst waar de lezers op kunnen klikken, in dit geval 'voorbeeld'
- Activeer de link door af te sluiten met [ / u r l ] (dus: blokhaak, slash, de drie letters url, afsluitende blokhaak, ook weer zonder spaties).
Je link ziet er dan getypt zo uit: [ url = http://www.foodlog.nl/dit-is-een-voorbeeld ] voorbeeld [ / url ] (zonder spaties). In de reactie zie je alleen 'voorbeeld' terug, in het rood en dus klikbaar.
Zo makkelijk is dat.
Fotocredits: 'Redactie', Photo RNW.org
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als die plant ook varkensvlees eet kan misschien meteen een andere bedreigde Franse diersoort worden gered.
VLEESETENDE PLANT MOET BIJ REDDEN
Een uit China afkomstige hoornaar (een soort wesp) die ook gevaarlijk is voor mensen, is bedreiging voor de Franse bij. De Noord-Amerikaanse Sarracenia-plant zou zijn natuurlijke vijand moeten worden, meldt Daily Mail.
ASTRONAUTEN ETEN EERSTE GROENTEN VAN EIGEN KWEEK
Morgen proeven de austronauten aan boord van het om de aarde cirkelende ruimtestation ISS voor het eerst van de door hen in de ruimte gekweekte romaine sla, meldt IBTimes.
De 'Outredgeous' rode romaine sla is in het ruimtestation opgekweekt met behulp van rood, blauw en groen ledlicht in een zogeheten 'Veggie'-unit. Het blauwe en rode licht is nodig voor een goede plantengroei, het groene helpt de bemanning de planten beter waar te nemen.
Voor ze hun tanden in het sappige groen zetten, vegen de austronaten ieder blaadje af met citric acid-based, food-safe sanitizing wipes. Ze mogen maar de helft van hun oogst opeten, de rest wordt ingevroren en gaat te zijner tijd terug mee naar de aarde om daar verder onderzocht te worden.
Volgens NASA heeft de beschikbaarheid van "vers voedsel in de ruimte een positieve impact op de geestesgesteldheid en beschermt het ook enigszins tegen straling". NASA onderzoekt de mogelijkheden van 'ruimteteelt' met het oog op eventuele vluchten naar Mars.
EUROPA BESTELT HET LIEFST ITALIAANS
Dat beweert de Wall Street Journal op basis van gegevens van de besteldiensten Just Eat, foodpanda en Delivery Hero. In een dozijn landen van Europa zijn Italiaanse gerechten populairder als besteleten dan gerechten uit de eigen keuken.
Engeland, met zijn ruime keuze aan Indiase restaurants, kiest bij bestellingen meestal voor Chinees. Duitsland, Spanje, Polen, Zweden en met name Montenegro kiezen nadrukkelijk voor Italiaans.
Grieken, Turken en Bosniërs zijn het meest eenkennig en bestellen voornamelijk lokale gerechten. Ook Italianen prefereren lokale en dus Italiaanse gerechten. Een uitzonderingen vormen de Florentijnen die bij besteleten voor Indiaas zouden gaan.
Het onderzoek bevat geen specifieke gegevens over de Beneluxlanden.
ALDI ZET IN OP BIOLOGISCHE PRODUCTEN BIJ VERSNELDE UITBREIDING IN VS
Aldi gaat versneld uitbreiden in de VS. Tegen het einde van 2018 moeten er 600 nieuwe winkels bij de al 1.400 bestaande locaties bijgekomen zijn. Dat meldt Bloomberg.
Aldi is ook in Amerika groot geworden door de nadruk te leggen op een beperkt assortiment met weinig franje tegen lage prijzen. Aldi is op die manier de goedkoopste supermarkt van de VS geworden. Recent nog versloeg Aldi in een prijsvergelijking van Bloomberg Intelligence SuperValu's Save-A-Lot en Wal-Mart.
Bij de schaalvergroting kiest Aldi voor een afwijkende strategie. De discounter gaat biologische en bijzondere kwaliteitsproducten bieden. Daarmee wil Aldi nieuwe klanten winnen, consumenten die letten op voedselkwaliteit en samenstelling maar daar ook niet teveel voor willen betalen. Inmiddels kun je bij Aldi dan ook biologische quinoa en kokosolie krijgen, net als chiazaad en grass-fed beef. Ook probeert Aldi producten uit als vrije-uitloopeieren en sriracha saus (een hete saus).
Aldi's Simply-Nature huismerk, de productrange met natuurlijke en biologische producten, is het snelst-groeiende onderdeel van Aldi. De discounter stelt: "Dit is niet langer de Aldi van je grootmoeder... Wij trekken steeds meer klanten."