In 2004 zeiden de onderzoeker-activisten Barry Popkin en George Bray al dat frisdrank ongezond is. Zo langzamerhand hebben ze gelijk gekregen.
Anno 2013 wijzen ze op een nieuw gevaar: smoothies. Die zijn even gevaarlijk als frisdrank, zeggen ze in een interview met The Guardian.
Dit artikel afdrukken
Anno 2013 wijzen ze op een nieuw gevaar: smoothies. Die zijn even gevaarlijk als frisdrank, zeggen ze in een interview met The Guardian.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het maakt enorm verschil uit Otto, maar ook of je kant en klaar koopt of ze zelf van vers fruit maakt. Als smoothies zo ongezond zouden zijn, hoe kan het dan dat ik bijv in enkele maanden 10 kilo afgevallen ben, alleen al doordat ik 3x in de week ontbijt met een zelfgemaakte smoothie met alle vezels er nog in waardoor ik op elke slok nog steeds moet kauwen? Het gaat erom dat je het zelf maakt van vers fruit in een blender zodat je alle vezels erbij houdt, niet te fijn malen zodat je er nog op moet kauwen en zorg dat je er iets van spinazie oid doordoet. Ik draai enkele uren op een smoothie, heb vaak 's middags dan niet eens honger en ik ben er zeer zeker niet meer door gaan eten.
Juist nu ik in een drukke tijd zit en even af en toe wat makkelijks pak zoals een stukje kaas ofzo eet ik meer en kom ik in gewicht aan, maar als ik 3x in de week ontbijt met bijna een liter smoothie met een gekookt ei erbij, 's middags iets van sla of fruit en 's avonds gewoon groente, vlees en fruit toe(geen aardappels, rijst ofzo)dan val ik gewoon lekker af. Niks geen gevaarlijke suikers.
Maakt het niet een groot verschil of je het 'juiced' of 'blend'? Bij de eerste heb je alle vezels en vaste stof eruit, bij de tweede zit dat alles er nog in. Dat geeft meteen een voller gevoel dan als je alleen het sap drinkt.