Tegenwoordig is bijna niets makkelijker dan even een foto delen met je social media vrienden. Vooral foto's van eten zijn populair, al helemaal op Instagram. De Britse website Photoworld.com analyseerde de hashtags en geografische gegevens van zo’n honderdduizend foodfoto’s op Instagram. De resultaten van de analyse bundelden ze in een interactieve wereldkaart. Een kaart waarop je kunt zien waar de meeste mensen foto’s maakten van hun eten en vooral welke gerechten ze fotografeerden.

New York produceert meer pizzafoto's dan Rome, Napels, Milaan en Bologna samen
Instagram’s food hoofdsteden
De kaart brengt ons verrassende inzichten. Zo blijkt sushi helemaal geen Aziatische aangelegenheid is. De rauwe vis-creaties verschijnen vooral op foto's uit New York en Los Angeles. New York is ook de stad waar verreweg de meeste foto's van pizza verschijnen. De Big Apple produceert meer pizzafoto's dan Rome, Napels, Milaan en Bologna samen. New Yorkers blijken fanatieke food fotografen te zijn: ook met baconfoto's spannen zij de kroon, samen met Londenaren.

Er blijken gelukkig nog wel een aantal herkenbare nationale highlights te zijn. In Duitsland gaat de currywurst gewoon nog het vaakst rond, in Spanje blijven churros dé hit en in Bangkok en Seoul delen foodies vooral foto's van lichte en luchtige macarons - dol als ze daar zijn op alles van Parijse oorsprong.

#Pizza populairst
Photoworld stelde ook een top-10 op van de meest gefotografeerde lekkernijen, op basis van het aantal keren dat een hashtag (#pizza) voorkwam. Bovenaan staat, zoals verwacht #pizza. Op de voet gevolgd door sushi, steak, burger, bacon, taco's, donuts en ramen. Curry en hotdogs completeren de top 10.

Fotocredits: ‘Rachel Photographing Food’, Adam Dachis
Dit artikel afdrukken