Het paardenvlees dat in Nederland aangeboden wordt, is afkomstig van dieren die een fantastisch leven hebben gehad. Veelal zijn het hobbypaarden geweest, soms hebben ze gewerkt als manege- of wedstrijdpaard. Een enkeling nog als echt werkpaard, maar ook dan zijn ze goed verzorgd en vertroeteld. Paard is prachtig scharrelvlees. En ook verschrikkelijk lekker eet-vlees.
Als we het niet eten, moet het worden weggegooid. Dat is doodzonde en daarom is het sowieso duurzaam!

Wil je dus met een gerust hart lekker vlees eten, zoek dan de paardenslager op. In Utrecht zit hij aan de Kanaalstraat. Hij heet W. van Beek en zit op nummer 109. Ik schreef al eerder eerder over deze geweldige slager. Je kunt alle luxe kanten op, van paardenrosbief tot paardenkogelbiefstuk. Maar voor Kerst beveel ik de dikke baklap aan (onderlende). Even in de grillpan, dan in plakken snijden en met alleen wat olijfolie, peper en zout als 'tagliata' serveren, je weet niet wat je eet en je zult versteld staan van de vriendelijke prijs.

Wie durft? Maak ze maar los, daar op de Kanaalstraat, a.s. zaterdag. En je krijgt nog een plak verse paardenworst toe, ook!

Fotocredits: Buzzard's Beat
Dit artikel afdrukken