De Britse regering publiceert vanaf donderdag aanstaande adviezen voor het geval het tot een Brexit komt zonder onderhandeld akkoord met de EU. Dat schrijft de BBC. De adviezen betreffen een kleine zeventig 'technische aantekeningen' die tips bevatten voor ondernemingen, burgers en publieke instellingen. Dat bevestigde een Britse regeringswoordvoerder gisteren. Eind komende maand volgen de laatste adviezen.

Groot-Brittannië stapt op 29 maart 2019 uit de Europese Unie. Aankomende donderdag spreekt Brexit-minister Dominic Raab het parlement toe. Hij benadrukte recent dat het waarschijnlijk tot een akkoord met de EU over het vertrek van zijn land uit de EU zal komen, maar dat rekening gehouden moet worden met de mogelijkheid dat er geen goed georganiseerde scheiding komt en dat het land zich ook daarop moet voorbereiden.

Het Verenigd Koninkrijk is voor een groot deel afhankelijk van levensmiddelen vanaf het vasteland. Geen of een slecht geregelde Brexit zal met name de voedselvoorziening van Engeland voor een uitdaging stellen.
BBC - Government to publish no-deal Brexit advice
Reageer
  • Deel
Druk af