Michels vertelt niets nieuws, maar ze trok wel de aandacht met haar stelligheid. De hype rond kokosolie noemt ze ‘völliger Quatsch’ (volkomen onzin), net als die rond andere superfoods. Zij verwoordt daarmee de wetenschappelijke consensus over dit modieuze product, dat van alle vetten het grootste aandeel verzadigd vet bevat, meer dan varkensreuzel bijvoorbeeld, en daarom slecht is voor hart- en bloedvaten.
De gezondheidsredacteuren van The New York Times plaatsen een kanttekening bij Michels’ aloude opvatting dat verzadigd vet hart- en vaatziekten veroorzaakt. Bovendien heb je pure en bewerkte kokosvet en –olie, wat ook zou uitmaken voor de gezondheid.
Maar ook The New York Times concludeert dat kokosvet niet de eerste keus van plantaardig vet is (dat is olijfolie) en met mate gegeten moet worden.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ 13: en ? Zolang het een sterveling is...
Overigens: heb IK nog geen wetenschappelijke onderzoeken gezien, die één van de twee kanten glashard bewijzen, ondanks ook MIJN zakelijke interesses. Wordt een leuk discussiepunt op de SIAL, 21-25 Okt, hoop ik.
https://www.foodnavigator-asia.com/Article/2018/09/26/Coconut-oil-poison-row-Harvard-distances-itself-from-pure-poison-statement-in-response-to-Indian-government-s-wrath?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=27-Sep-2018&c=Z6jDFKKozuAd4PyFhr9kjFV3voRKaF2K&p2;=#
Harry, de man die het ontslag of de excuses vraagt, is niemand minder dan Anseem Malhotra.
http://www.dailymail.co.uk/health/article-6115099/Leading-cardiologist-slams-professor-claimed-coconut-oil-POISON.html
https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/voeding/professor-die-kokosolie-puur-vergif-noemt-wordt-teruggeroepen/ar-BBMQvgE?ocid=spartandhp
Sorry, hoor, maar sta je dan toch weer in je hemd en zelfs zonder vijgenblaadje ?
zie: 08 april 2013 Tsanangurayi Tongesayi, an associate professor of chemistry at Monmouth University in New Jersey, published investigations in lead in rice. However, 21 April they had to withdraw their publication because of mistakes. A consumer organization report, published in 2012 over 223 samples found no hazard at all. The publication 25 of April of the Dutch NVWA over 26 samples also found no heavy metal hazard. ( zonder ook maar op-of-om te kijken, wat er inmiddels op Internet rond gonsde)
Had vermoedelijk het verschil tussen ppm en ppb niet doorgehad.
Inderdaad Sytske, er zit veel kaf onder het koren.
Overigens heeft ontgeurde kokosolie een chemisch proces ondergaan. Ik kies dan toch voor de niet ontgeurde.
#8 Theo,
Het vervelende met dit soort producten is dat ze in principe gezond zijn, MITS je wel de juiste variant koopt. En dat is dus niet het merendeel van wat je in de schappen van de supermarkt(en) zult aantreffen. Leg dat de mensen maar eens uit.