Waan je vanaf eind januari in het ‘natuurleukste’ museum van Nederland in de wereld van deze bijzondere steltloper en stuit op verrassende, leerzame belevenissen.

Je kruipt in zijn huid en ziet de wereld door zijn ogen. Aan de hand van de seizoenen maak je één jaar uit een gruttoleven mee. Zo vlieg je mee van Noord-Afrika naar Fryslân en weer terug. Het Grote Grutto Theater is een theatrale beleving. Het atrium is daarvoor onherkenbaar veranderd in een groot houten nest. In dit nest zijn een tiental kleine ruimtes waar bezoekers verschillende ervaringen kunnen opdoen. De zintuigen worden daarbij op scherp gezet. Er zitten veel contrasten in de tentoonstelling: je moet omhoog klimmen of juist op de grond gaan liggen. Het is grappig maar ook serieus.

In de expositie word je op allerlei verschillende manieren aangesproken: er zijn onderwerpen voor kinderen en voor volwassenen. Er zijn acteurs die als landschapsbeheerder of als boer hun verhaal vertellen. De grutto zelf heeft een stem en er zijn bijrollen voor andere weidevogels. Die roddelen namelijk heel wat af over de grutto. Ook horen ze hoe mensen in andere landen over de grutto denken. Voor ouders is er handige folder om kinderen meer over bepaalde onderwerpen in de tentoonstelling te kunnen vertellen.

Informatie
Adres: Natuurmuseum Fryslân, Schoenmakersperk 2 te Leeuwarden
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Entreeprijzen: Volwassene: €9, kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen van 4 t/m 15 jaar €6, 65+ €7. Museumkaart, ICOM en Vrienden gratis, cultuurkaart met CJP, studenten 50% korting.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken