"Wat wij eten is niet normaal. Ons eetpatroon bestaat gemiddeld voor zo'n 50 procent uit bewerkte producten met suiker, zetmeel en witte bloem. Dan hebben de ingrediënten een rondje door de fabriek gemaakt, waardoor de bewerkte producten vooral geconcentreerde koolhydraten bevatten, terwijl essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitaminen eruit worden gehaald. Die geven we vervolgens vaak aan de dieren..."
Dat zegt Jan Buining van TastyBasics. Zijn bedrijf won eerder dit jaar de Jaarprijs Goede Voeding. In het juryrapport was te lezen dat de jury zijn muesli rijk aan vezels en eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen vond en daarom in een gezond voedingspatroon vond passen. Een verbeterpunt zag de jury in de communicatie rond het product.
De producten van TastyBasics zijn al geruime tijd verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus. Na het wat zoutloze 'passen in een gezond voedingspatroon'-oordeel van de jury van de Jaarprijs, dringt Buining door tot de media en kan hij zijn verhaal kwijt: producten als de zijne zijn het nieuwe normaal en vervangen die in foute voedingspatronen.
TastyBasics is een dochteronderneming van FoodBasics, dat emulgatoren - stoffen die vetten en water laten binden - ontwikkelt voor zowel de levensmiddelen- als de veevoerindustrie. Buining realiseert zich dan ook ten volle wat hij zegt als hij beweert dat we belangrijke voedingsstoffen aan de dieren voeren nadat die er in fabrieken voor humane voeding uit weg zijn geraffineerd.
Topics - 'Wat wij eten is niet normaal' | Topics
Dat zegt Jan Buining van TastyBasics. Zijn bedrijf won eerder dit jaar de Jaarprijs Goede Voeding. In het juryrapport was te lezen dat de jury zijn muesli rijk aan vezels en eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen vond en daarom in een gezond voedingspatroon vond passen. Een verbeterpunt zag de jury in de communicatie rond het product.
De producten van TastyBasics zijn al geruime tijd verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus. Na het wat zoutloze 'passen in een gezond voedingspatroon'-oordeel van de jury van de Jaarprijs, dringt Buining door tot de media en kan hij zijn verhaal kwijt: producten als de zijne zijn het nieuwe normaal en vervangen die in foute voedingspatronen.
TastyBasics is een dochteronderneming van FoodBasics, dat emulgatoren - stoffen die vetten en water laten binden - ontwikkelt voor zowel de levensmiddelen- als de veevoerindustrie. Buining realiseert zich dan ook ten volle wat hij zegt als hij beweert dat we belangrijke voedingsstoffen aan de dieren voeren nadat die er in fabrieken voor humane voeding uit weg zijn geraffineerd.
De voedselbanken komen in de problemen omdat supermarkten (bijna) over de datum heen zijnde producten liever eerst zelf proberen te verkopen. Beetje pijnlijk, nu de vraag door de corona crisis juist groter wordt. Bron.
Efficiëntie kan ook een keerzijde hebben.
Het kan nog gekker. Als het ‘dubbed Novel Oxo-degradation to Macronutrients for Austere Deployments’ experiment positief verloopt eten we zomaar ‘voedsel’ gemaakt van gebruikt papier en plastic. Rijk aan eiwitten en vitaminen. Beyond McDonalds: Big Mac wordt Big Nomad.
Uitstekend dat iemand anders dan wijzelf bevestigt hoe kringlooplandbouw eruit ziet . Hier wordt de kracht van de Nederlandse landbouw bedoelt. Nergens ter wereld is dit beter geoptimaliseerd dan in ons land. 2/3e van varkensvoer of bij koeien 3/4e deel (als je gras/ruwvoer meetelt) bestaat uit coproducten die uit de levensmiddelenindustrie afkomstig zijn. Dit deel van de grondstoffen is vaak voor mensen niet verteerbaar of mensen vinden het niet lekker. Het klopt dat veel coproducten optimaal tot waarde worden gebracht door de leveranciers. Als het tóch voeding kan worden of als biogrondstof voor energie-opwekking (met forse subsidie) meer geld oplevert, komen minder grondstoffen beschikbaar voor diervoer. Het is dus gewoon marktwerking. Reden waarom de diervoederindustrie continu zoekt naar nieuwe grondstoffen. We zullen wel moeten om aan gestelde doelen te voldoen zoals bv 65% lokaal eiwit zoals door de commissie Grondgebondenheid is voorgesteld.
Daarom zijn er nog zoveel mensen die echt vlees blieven. En trouwens; uit muesli zo uit het pak neemt het lichaam zeer beperkt voedingsstoffen op. Muesli kan je daarom beter even koken. Zoals met havermout de gewoonte is. Buin leg dit even uit middels een bijsluiter.