"Wat wij eten is niet normaal. Ons eetpatroon bestaat gemiddeld voor zo'n 50 procent uit bewerkte producten met suiker, zetmeel en witte bloem. Dan hebben de ingrediënten een rondje door de fabriek gemaakt, waardoor de bewerkte producten vooral geconcentreerde koolhydraten bevatten, terwijl essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitaminen eruit worden gehaald. Die geven we vervolgens vaak aan de dieren..."

Dat zegt Jan Buining van TastyBasics. Zijn bedrijf won eerder dit jaar de Jaarprijs Goede Voeding. In het juryrapport was te lezen dat de jury zijn muesli rijk aan vezels en eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen vond en daarom in een gezond voedingspatroon vond passen. Een verbeterpunt zag de jury in de communicatie rond het product.

De producten van TastyBasics zijn al geruime tijd verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Plus. Na het wat zoutloze 'passen in een gezond voedingspatroon'-oordeel van de jury van de Jaarprijs, dringt Buining door tot de media en kan hij zijn verhaal kwijt: producten als de zijne zijn het nieuwe normaal en vervangen die in foute voedingspatronen.

TastyBasics is een dochteronderneming van FoodBasics, dat emulgatoren - stoffen die vetten en water laten binden - ontwikkelt voor zowel de levensmiddelen- als de veevoerindustrie. Buining realiseert zich dan ook ten volle wat hij zegt als hij beweert dat we belangrijke voedingsstoffen aan de dieren voeren nadat die er in fabrieken voor humane voeding uit weg zijn geraffineerd.
Topics - 'Wat wij eten is niet normaal' | Topics
Reageer
  • Deel
Druk af