Vandaag het nieuws van het weekend van 31 oktober en 1 november. Hier vind je onze voorgaande selecties.

In de commentaren kunnen we samen het Corona-effect duiden.

Europa gaat stukje bij beetje opnieuw op slot, laat een overzicht op Deutsche Welle zien (zie 4.4). Protesten en zelfs opstanden liggen op de loer, schrijft The Guardian. Koren op de molen van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, die tijdens een campagnerally vandaag liet weten dat híj zulke 'draconische maatregelen' natuurlijk nooit zou nemen, maar zijn concurrent Joe Biden wel. "What the hell are they doing? I think I'll go over and explain it to them," zei Trump volgens Deutsche Welle. Ook bezwoer Trump zijn gehoor dat hij nooit nieuwe lockdowns zal doorvoeren (zie 4.2).

De aangescherpte maatregelen en lockdowns leiden tot grotere drukte in de supermarkten. Om de toeloop op te vangen - en zieke medewerkers te kunnen vervangen - is de Belgische supermarktketen Colruyt op zoek naar 2.000 tijdelijke medewerkers, schrijft De Tijd. Colruyt hoopt de tijdelijke versterkingen vooral te vinden in sectoren die hard getroffen zijn door de coronacrisis, zoals de horeca. "We zijn er ons van bewust dat we niet de enigen zijn die extra ondersteuning zoeken," zegt personeelsdirecteur Liesbeth Sabbe. "We doen onze oproep daarom met aandacht voor de behoeften van de zorgsector, die alle voorrang verdient. Maar wij willen ook onze maatschappelijke rol blijven vervullen, namelijk de voedseldistributie verzekeren." (2.2)

We noemden het al even hierboven: er wordt weer gehamsterd (zie 1.5). Daar geven ze in Oostenrijk een bijzondere draai aan. Het land drukt een speciale coronapostzegel... op WC-papier (zie 4.6). Oud-Albert Heijn hoofd voedselveiligheid Simone Hertzberger meldt een nieuw hamsterproduct: vitamine D.

3. Het 'nieuwe gezond'

Toelichting ›

4. Overig

Dit artikel afdrukken