Vandaag het nieuws van 3 november. Hier vind je onze voorgaande selecties.

In de commentaren kunnen we samen het Corona-effect duiden.

"We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam," zei minister-president Mark Rutte vanavond in de persconferentie. Daarom worden de maatregelen van de tijdelijke lockdown voor 2 weken verzwaard (Rijksoverheid, zie 4.5).

In het kort komt het er op neer dat we de komende 2 weken zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Dan gaan we per 17 november - als de cijfers dat toelaten - 'automatisch' terug naar de beperkte lockdown van nu. De maatregelen gaan woensdagavond in om 22.00 uur in. De beperkte lockdown zullen we vervolgens 'tot midden december' moeten volhouden. En wat mogen we met kerst? Dat weten we over een paar weken pas, zei Rutte.Het wordt thuiswerken. Boodschappen doe in je eentje. Op straat mag je met niet meer dan één ander samen zijn. Bezoek thuis beperkt je tot 2 mensen per dag. Je laat je testen bij klachten.

En verder? Drukte vermijden en afstand houden. Musea, sexclubs, dierentuinen, pretparken, bibliotheken, bioscopen en theaters gaan dicht. Sportscholen blijven open voor individuele sporters. En reizen en het boeken van reizen naar het buitenland wordt tot half januari afgeraden, tenzij strikt noodzakelijk.

Goed nieuws in deze coronatijden is er voor HelloFresh. De maaltijdbox-bezorger zag het aantal bestellingen en de omzet in het derde kwartaal verdubbelen en het aantal actieve klanten stijgen naar boven de 5 miljoen, meldt De Tijd (zie 2.4, en ook 2.3 en 2.2). "De trend om meer thuis te koken is tijdens de pandemie versneld, en wij verwachten dat die trend zich zal voortzetten," zegt medeoprichter Dominik Richter. De sprong voorwaarts is reden voor HelloFresh om, voor de vijfde keer dit jaar, de verwachtingen te verhogen. Over heel 2020 denkt HelloFresh op een omzetgroei tussen de 95 en 105% uit te komen. De nieuwste verwachting is gebaseerd op de nieuwe horecasluitingen die inmiddels in Nederland en België van kracht zijn.
Dit artikel afdrukken