Het nieuws van 24 februari 2021. Hier vind je onze voorgaande selecties.

In de commentaren kunnen we samen het Corona-effect duiden.

HorecaVrij
In alle toonaarden betuigt de horeca vandaag zijn teleurstelling over de gisteren bekend gemaakte versoepelingen. Horeca Nederland is 'het zat' (Metro, 1.5). Op Schiermonnikoog begaat de horeca zelfs een 'verzetsdaad': op 16 maart gaan de restaurants op het eiland gewoon open. De datum is symbolisch, omdat het dan een jaar geleden is dat Nederland voor het eerst op slot ging (De Telegraaf, 1.4).

Restaurantketen De Beren gooit het over een andere boeg. De eigenaren startten een petitie voor HorecaVrij - te tekenen door 'concullega's', maar ook gewone Nederlanders - om samen te strijden voor een "nationaal jaarlijks terugkerende vrije dag op de heropeningsdag van de horeca." (Misset Horeca, 2.1) De keten zet zich er ongetwijfeld sympathiek mee op de kaart bij Nederlanders die snakken naar weer eten buiten de deur.

'De veiligste supermarkt van Nederland is de markt'
Nederlandse marktkooplieden slepen de Staat voor de rechter omdat ze willen weten waarom non-foodmarktkramen niet op de markt mogen staan, en de kramen met voedingswaren wel. Al 11 weken mogen de non-foodmarktkramen hun kramen niet opzetten op de weekmarkten. Ondanks meedenken, gevraagd en ongevraagd advies geven, voorstellen doen en zelfs protestsessies. "We kunnen aantonen dat de markt de veiligste supermarkt van Nederland is. We hebben aan alle veiligheidseisen voldaan en meer dan dat, en toch wordt het de helft van de marktondernemers onmogelijk gemaakt om te werken. We zijn er helemaal klaar mee," zegt Martie Bleeker, secretaris van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (NOS, 4.1).

3. Het 'nieuwe gezond'

Toelichting ›

4. Overig

Dit artikel afdrukken