Vandaag het nieuws van 17 augustus. Hier vind je onze voorgaande selecties.

In de commentaren kunnen we samen het Corona-effect duiden.

Al weken luidt het devies: laat je testen als je coronagerelateerde klachten hebt. Hoewel de drukte bij de GGD toeneemt, lijkt de boodschap nog niet bij iedereen aan te komen. De gemeente Den Haag roept met een nieuwe campagne jongeren actief op om zich te laten testen op het coronavirus (2.2). Met slogans als "een coronatest is gratis, je oma onbetaalbaar" en "je test toch ook bij een soa, waarom niet bij corona?" hoopt de gemeente de verspreiding van corona onder jongeren te remmen.


In sommige landen, waaronder Griekenland, moet je een negatieve coronatest overleggen voordat je de grens over mag (7.6). Het AD zocht uit hoe eenvoudig het is om een test te laten doen zonder dat je symptomen hebt (3.2). De GGD test immers alleen mensen met klachten.

De app CoronaMelder van de overheid is vanaf maandag te downloaden, maar tot zeker 1 september in de meeste delen van Nederland onbruikbaar. Alleen in Drenthe, Overijssel en een deel van Gelderland kunnen gebruikers bij de lokale GGD aankloppen als de app ze waarschuwt dat zij mogelijk met het coronavirus besmet zijn geraakt. Dat meldt nu.nl.

1. Scheuren in de voedselketen

Toelichting ›

2. Angst en gezonder leven / eten

Toelichting ›

3. Onzekerheid

Toelichting ›

4. Individu versus samenleving: wie gaat voor?

Toelichting ›

5. Relatie oost-west en geopolitieke verhoudingen

Toelichting ›

6. Europa: één of verder verdeeld

Toelichting ›
Dit artikel afdrukken