Het nieuws van 15 maart 2021. Hier vind je onze voorgaande selecties.

In de commentaren kunnen we samen het Corona-effect duiden.

FDA
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) pakt bedrijven aan die doen alsof hun product werkt tegen Covid-19 terwijl daar geen bewijs voor is. Zo viel onlangs bij 3 bedrijven in voedingssupplementen een waarschuwingsbrief van de FDA (het agentschap van de federale overheid van de VS) op de mat. De waarschuwingen zijn openbaar gemaakt. Het is in de VS illegaal om vitamines of andere voedingssupplementen op de markt te brengen als behandeling of preventieve middelen voor wat voor kwalen dan ook, laat staan ​​Covid-19. Toch zijn er verschillende bedrijven die er een leuk verdienmodel in zien.

Joseph Mercola
De (omstreden) osteopaat, internetondernemer en alternatieve geneeskunde-voorstander Joseph Mercola ontving ook een brief. De controversiële arts krijgt een tik op z'n vingers voor drie niet goedgekeurde en niet geautoriseerde producten met Covid-19-claims, waarvan hij de verkoop onmiddellijk stop dient te zetten. "Het niet naar behoren corrigeren van overtredingen kan leiden tot juridische stappen, inclusief, zonder beperkingen, inbeslagname en bevel", aldus de FDA.

De FDA komt niet alleen in actie tegen de claims op de supplementen, maar ook tegen uitspraken van Mercola in artikelen en op zijn Twitter-feed, over vitamine C en D in relatie tot Covid-19. Omdat zowel op de website als op het Twitteraccount verkooplinks staan, is de FDA van mening de autoriteit te hebben om in te grijpen. Volgens Mercola's advocaat zijn diens beweringen zowel waar als beschermd (2.2).

Thee
Het bedrijf B4BCorp ontving, net als SafaLab, Inc, ook een waarschuwingsbrief, schrijft Food Safety News. De beweringen van B4BCorp dat zijn thee Earth Tea de quarantainetijd kan verkorten, klachten binnen 24-48 uur laat verdwijnen en 100% garantie biedt voor genezing van Covid-19, schoten de FDA in het verkeerde keelgat.
Dit artikel afdrukken