Maaltijdbezorger Deliveroo blijft profiteren van de coronapandemie. Het aantal bestellingen groeide voor de Britse maaltijdbezorger voor het vierde kwartaal op rij. In vergelijking met vorig jaar groeide het aantal orders met 114% tot 71 miljoen, schrijft RTL Nieuws (2.2). Ook het aantal mensen dat Deliveroo weet te vinden, verdubbelde bijna naar 7,1 miljoen. De totale waarde aan bestellingen nam nog sneller toe, de omzet steeg met 130% naar £1,65 miljard.
De concurrent van Just Eat Takeaway waarschuwt wel dat het onzeker blijft wat consumenten doen als de lockdowns verleden tijd zijn. Vooralsnog zet de groei van Deliveroo in een aantal markten waar minder restricties gelden door, maar het bedrijf wil - zeker na de mislukte beursgang van vorige maand - geen overspannen verwachtingen wekken. Hoe groot de terugval precies zal zijn, is volgens de maaltijdbezorger nog niet in te schatten. Wel rekent het bedrijf voor het hele jaar op een omzetgroei van 30 tot 40%.
Het is de eerste handelsupdate van het bedrijf sinds de geflopte beursgang. De goede cijfers herstellen het vertrouwen nog niet, schrijft Het Financieele Dagblad.
Snacken helpt PepsiCo
Een ander bedrijf dat de wind in de zeilen heeft in de coronacrisis is het Amerikaanse PepsiCo. De cijfers van het eerste kwartaal overtroffen de verwachtingen van analisten, ondanks een onevenwichtig herstel wereldwijd en weersgerelateerde bedrijfsonderbrekingen in de Verenigde Staten, schrijft CNBC (2.4). Thuiswerkende en troostetende consumenten sloegen meer snacks in zoals chips van Lay’s en zoutjes van de merken Doritos en Cheetos, en ontbijtgranen van het merk Quaker. Anderzijds kampt het bedrijf met een daling van de frisdrankverkopen door de sluiting van de horeca en het niet doorgaan van evenementen. PepsiCo verwacht voor de volgende kwartalen een nog snellere groei door een toename van het aantal vaccinaties waardoor consumenten weer meer uit eten gaan.
Veilig op knoflookademafstand
De Britse adviseur viroloog Julian Tang benadrukt in The Guardian (3.1) dat regeringen en gezondheidsleiders in hun communicatie het risico van overdracht via de lucht moeten benadrukken. De eerste boodschap van de basisregels zou volgens Tang 'afstand' moeten zijn. "De manier waarop dit virus wordt overgedragen, is echt op gespreksafstand, binnen 1 meter." Andere transmissieroutes zoals oppervlakte-contact of grotere afstanden komen ook voor, maar zouden een stuk minder belangrijk zijn dan korte alledaagse interacties op gespreksafstand. Als handig bruggetje noemt Tang de 'knoflookademafstand': als je de lunch van een vriend kunt ruiken, ben je te dichtbij. Naast afstand houden zou ook frisse lucht beter gepromoot moeten worden.
1. Scheuren in de voedselketen
Toelichting ›2. Sporen van nieuwe voedselsystemen
Toelichting ›-
Horeca Utrecht tevreden over ‘ouderwets lol maken’ in kroeg
Missethoreca -
Deliveroo profiteert van pandemie: bestellingen verdubbeld
RTL Nieuws -
Deliveroo orders more than double in latest lockdown
Financial Times -
PepsiCo tops estimates as pandemic snacking helps fuel 6.8% revenue gain
CNBC -
How a Boutique Winery Emerged From the Pandemic Better Than Ever
Bloomberg -
Deliveroo, Hut Group and Naked Wines post strong pandemic sales – business live
The Guardian
3. Het 'nieuwe gezond'
Toelichting ›-
Use ‘garlic-breath distancing’ to stay Covid-safe, says expert
The Guardian -
De organisatie rammelt en het kost meer dan een miljard. Gaat het nog lukken met de testsamenleving?
de Volkskrant -
De ic-voorzitter is boos: ‘Rutte en De Jonge blijven maar polderen’
Trouw -
Dog-bite Britain: the problem with the pandemic puppy explosion
The Guardian -
Physical inactivity linked to more severe COVID-19 infection and death
ScienceDaily -
Coronacrisis heeft invloed op onze slaap: 'We staan later op en slapen langer'
NU.nl -
Franse overheid betaalt psycholoog voor peuters met coronastress
AD -
Au deuxième jour du Ramadan, la pandémie s'invite à la fête : ambiance dans un supermarché oriental de Toulouse
France3 -
Coop: Vanaf 26 april coronazelftests
Distrifood
4. Overig
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
messengerRNA is de essentie, key to all... ook bij voedingsfactoren en anti--virale fytotherapeutische middelen als Mariadistel. Maar ondanks die 'mooie' resultaten geloof ik idd meer in Sputnik, AZ of Jansen, omdat die breder werken tegen varianten. En ook die beïnvloeden de receptoren.... mRNA.
(en er is nu onderzoek verschenen dat bepaalde stolsels veel meer voorkomen bij de mRNA vaccins... maar ja... het oplopen van Covid veroorzaakt veel vaker ernstige bloedstolsels... en minder 'ernstige', zoals blijvend zichtbare huidbeschadiging)
#3 Appels en peren. Je weet natuurlijk best dat je citaat natuurlijk niets te maken heeft met het noodzakelijk sporenelement zink dat (onder andere) ook van essentieel belang is bij een goed werkend immuunsysteem.
Hoe lager de zinkspiegel, maar ook de seleniumspiegel, vitamine A, C en D spiegel, des te meer kans op een ernstig verloop tot een slechte afloop van een bezoekje van het SARS-CoV-2 virus — in al zijn varianten.
The importance of the trace element zinc for the development and function of the immune system across all kinds of species has been proven in numerous studies.
As zinc deficiency results in altered numbers and dysfunction of all immune cells, subjects with suboptimal zinc state have an increased risk for infectious diseases, autoimmune disorders, and cancer. In addition to malnutrition, risk groups for zinc deficiency include the elderly and patients with various inflammatory and autoimmune diseases, which will be discussed in detail later in the article.
As mild zinc deficiency is largely sub-clinical, it is unnoticed in most people. However, the World Health Organization (WHO) assumes that at least one third of the world population is affected by zinc deficiency.
The fact that zinc deficiency is responsible for 16% of all deep respiratory infections world-wide provides a first strong hint on a link of zinc deficiency with the risk of infection and severe progression of COVID-19 and suggests potential benefits of zinc supplementation.
Dat is een enorme opluchting, Gert! ;-)
No, COVID MRNA Vaccine Won't Cause Alzheimer's Or Prion Disease
En dan nog iets, Theo: in het door jou gelinkte artikel staat: "The spike protein encoded by the vaccine binds angiotensin converting enzyme 2 (ACE2), an enzyme which contains zinc molecules [8]. The binding of spike protein to ACE2 has the potential to release the zinc molecule, an ion that causes TDP-43 to assume its pathologic prion transformation [9]."
Hoe valt dat te rijmen met de stelling dat zink zo heilzaam zou zijn in de strijd tegen Covid-19?