Het Institute for Fiscal Studies verzamelde en analyseerde gegevens uit miljoenen aankopen van voedsel en niet-alcoholische dranken in winkels, afhaalrestaurants en restaurants. Rond mei 2020 bereikte de calorie-inname een piek van 15% boven het normale niveau. Rond het einde van het jaar 2020 lag de calorie-inname 10% boven het gemiddelde van voor de pandemie. Bij de rijkste huishoudens was de grootste stijging te zien.
Britten gingen niet massaal aan de kant-en-klare maaltijden, snacks en lekkernijen gingen. Die bleken juist minder populair dan huisgemaakte maaltijden. Daar pakten de Britten pas echt mee uit.
3. Het 'nieuwe gezond'
Toelichting ›-
CoronaCheck-app nu ook inzetbaar voor reizen
Rijksoverheid -
Groen coronavinkje nog niet te krijgen via huisarts (en dat had wel zo moeten zijn)
de Volkskrant -
British households increased calorie intake in pandemic, study finds
The Guardian -
Experts rekenen op jaarlijks ‘coronaseizoen’: “Leren leven met het virus, dat is de natuur”
Nieuwsblad -
Restaurateurs : les QR codes et carnets de rappel pas toujours mis en place
FranceTVINfo
4. Overig
-
WHO waarschuwt voor risico op nieuwe golf in Europa
Nieuwsblad -
Europees coronapaspoort vanaf vandaag in de hele EU te gebruiken
Europa Nu -
Website gratis test nu bereikbaar • Frankrijk laat toeristen betalen voor test
de Volkskrant -
10 coronalessen voor na de crisis: 'Zoals vroeger wordt het nooit meer'
Knack -
Anti-Vaxxer Disinformation Spreads in Asia, Endangering Millions
Bloomberg -
Your pets can catch Covid from you, and cats appear more susceptible than dogs
NBCNews
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
5. Het ‘lockdown effect’
1. Fors meer geboortes verwacht in de komende maanden. Ziekenhuizen, verloskundigen en zwangeren zetten zich schrap: ’Dat wordt zweten!’ NHD
3. Het ‘nieuwe gezond’
6. In two separate articles in the Annals of Neurology, clinicians in India and England report cases of a rare neurological disorder called Guillain-Barré syndrome after individuals were vaccinated against COVID-19. American Neurological Association
4. Overig
7. Evidence from Washington University School of Medicine shows long-lasting immunity to COVID-19 exists in those who’ve recovered from the natural infection. The antibody protection gained in those who’ve recovered from COVID-19 is likely to continue ‘indefinitely’.
Vaccination may be more dangerous for those who’ve had COVID-19, as the immune response reactivated by the COVID-19 vaccine may trigger inflammation in tissues where the viral antigens are present. The benefits of experimental COVID-19 vaccination may not outweigh the risks, especially if you’ve already had COVID-19. nature
8. Letting children catch Covid may be safer than giving them vaccine, say experts. The Telegraph