Als restaurants, cafés en pubs tijdenlang gesloten zijn, zou je kunnen denken dat de calorie-inname van de gemiddelde Britten is gedaald. Niets blijkt minder waar. Britten compenseerden hun gemiste 'uitgaans'-calorieën ruimschoots door afhaalmaaltijden en grotere hoeveelheden boodschappen, schrijft The Guardian (3.1). Ongeveer 90% van de Britse huishoudens verhoogde tijdens de pandemie hun calorie-inname, zou blijken uit Brits onderzoek.

Het Institute for Fiscal Studies verzamelde en analyseerde gegevens uit miljoenen aankopen van voedsel en niet-alcoholische dranken in winkels, afhaalrestaurants en restaurants. Rond mei 2020 bereikte de calorie-inname een piek van 15% boven het normale niveau. Rond het einde van het jaar 2020 lag de calorie-inname 10% boven het gemiddelde van voor de pandemie. Bij de rijkste huishoudens was de grootste stijging te zien.

Britten gingen niet massaal aan de kant-en-klare maaltijden, snacks en lekkernijen gingen. Die bleken juist minder populair dan huisgemaakte maaltijden. Daar pakten de Britten pas echt mee uit.
Dit artikel afdrukken