Ik krijg wel het idee dat ze bv in Duitsland meer waarde hechten aan product uit eigen land dan hier, hier gaat het toch gauw over de prijs en greenfield klinkt ook wel interessant.
In Indonesië werd weer bewezen wat op veel manieren eerder is vastgesteld. Wat we van eten weten bepaalt mee hoe smakelijk we het vinden. Zo word tempé in Indonesië meer gewaard als de herkomst wordt vermeld en men juist aan die tempé goede herinneringen heeft. Nederlanders in verre buitenlanden doen een moord voor Venz-hagelslag en gemengde drop van Venco. Maar ook als je mensen wijs maakt dat een hamburger van biologisch vlees is, vinden ze hem lekkerder.
ScienceDaily - Knowledge of the origin of the food makes it taste better, 13 nov 2019Ik krijg wel het idee dat ze bv in Duitsland meer waarde hechten aan product uit eigen land dan hier, hier gaat het toch gauw over de prijs en greenfield klinkt ook wel interessant.
In tegenstelling tot Duitsland en Frankrijk wordt de herkomst van producten in Nederland niet in de folders en op internet vermeld. Zoals op:
https://www.aldi-nord.de
https://www.lidl.de/de/billiger
https://www.grandfrais.com
https://www.lidl.fr/fr/catalogues-en-ligne
https://www.aldi.fr/
Waarom hoeft dat bij ons niet? Willen onze supers liever dat we eerst naar de winkel zelf komen?
Of omdat er zoveel vers van verre wordt geïmporteerd terwijl de Nederlandse bodem het ook had kunnen leveren?
ej, denk je dat Nederlands voedsel niet wordt gewaardeerd in Nederland? Waar baseer je dat op?
Wel is het natuurlijk zo dat we minimaal zo'n 70% exporteren. Daar zal het wel wat moeilijker gaan, want er is meer keuze.
Misschien zou Nederlands voedsel wel meer gewaardeerd worden als we eens allemaal met dat gezanik stopten.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.