In de Ondertussen van woensdag 11 september vallen mij deze berichten op:

- Veganistische burgers bakken op een vleesgrill. Het gebeurt bij Burger King en is reden tot zorg (of gruwel) bij veganisten. Mag je de burgerbakker vragen de grill schoon te maken? Vegan blogger Seitanosaurus vindt van niet uit solidariteit met de restaurantmedewerkers. Evan Urquhart van Slate roept op om het wel te vragen. Vragen om een schone grill is een manier om anderen te overtuigen van veganisme, stelt hij. Dat lijkt een beetje op kosher en halal eten. Als iets ook maar minimaal in contact met iets fouts is geweest, moet je het al weggooien. Niet zo duurzaam.

- Voor 4 miljoen Nederlanders en 3 miljoen Belgen zou een tekort aan drinkwater dreigen. Dat meldt Trouw op basis van het vijftigste jaarrapport van RIWA-Maas. Droogte en de daarmee samenhangende groeiende vraag naar water doen het systeem kraken. Bij een incident, zoals een onbekende verontreiniging, komen drinkwaterbedrijven in de problemen. Hopelijk kan de Zuinig op ons water-campagne van Vitens het systeem wat minder laten kraken.

- Vanaf deze week koop je producten van de Hema bij de Franse super Fanprix, meldt het FD. Voortaan kunnen Parijzenaars de vaat doen met Hema, koken met Hema en hun huis stylen met Hema. De samenwerking is onderdeel van Hema's vernieuwde strategie om ook buiten de eigen winkels zijn merk te verspreiden. Hema wil vooral groeien in het buitenland op de schappen van andere winkels.

Plotseling lijkt scheikunde hip. 'Hoe schadelijk is stikstof eigenlijk?', kopt de Volkskrant. In Trouw stelt Friso de Zeeuw, emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, dat alleen een kleinere veestapel kan leiden tot minder stikstofuitstoot. Dat moet want dan kunnen we weer bouwen, zei politicus Tjeerd de Groot van D66 aan het begin van de week. Als je niets van stikstof snapt, krijg je geen woning, lijkt het wel.

Bianca van der Ha
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken