Ik vroeg wat de organisatie bedoelt met 'vers':
- vers ontdooid? (zoals alle verse vis)
- vers gesneden in plaats van voorverpakt?
- vers in blik gedaan?
- vers ingevroren in plaats van oud vers dat al een dag of 5-7 onderweg is voor je het kunt kopen?
- vers uit een begast zakje sla?
- vers van de koude grond?
- net van de tomatenplant gesneden? (met nog zo'n geurig kroontje)
- lekker afgehangen en gerijpt vlees van 4 weken oud?
Ik sprak af dat ik alleen mee wou doen als we foodlog's definitie van vers gaan gebruiken. Dat wilde de organisatie wel. En nou zitten we er dus mee. Niemand weet wat vers is, ook onze wetgever niet. Wij wel? Help!

Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Volgens mij is de versmarketeer van het jaar vooral toegespitst op bloemen en groenten, niet op dierlijke producten. Moet je je dan met je definitie niet beperken tot plantaardige productie?
Het is juist de bedoeling om het dit jaar ook op voedsel te richten.
Aha, ik begrijp het. Dierlijk is voedsel en plantaardig is....;-)
vers is,.. aangeboden op een moment dat kwaliteit,(smaak, oorspronkelijke uitstraling en/of eigenschappen) niet theoretisch of in de praktijk, negatief is kunnen beinvloed door bederf, natuurlijke teruggang of bewaarwijze.
O jee, Pieternel, ik ben een beetje mottig en las over je groenten heen. Maar goed dat je het zegt: 'dierlijk' hoort er wat mij betreft bij. Trouwens, zouden sojaburgers vers kunnen zijn?