Meer dan de helft (54%) van de Britse kinderen eet thuis niet met bestek, schrijft de Daily Mail. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse stamcelbank StemProtect die 3.000 ouders met kinderen tussen 2 en 5 jaar vroeg naar de eetgewoonten van hun kroost.

In plaats van bestek gebruiken kinderen vooral hun vingers bij het eten. Daarnaast geeft 34% van de ouders toe niet samen met hun kinderen te eten. Volgens experts is het belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met mes en vork te eten omdat het de ontwikkeling van de fijne motoriek en de hersensen bevordert.

Bovendien zullen kinderen die geen tafelmanieren leren moeite hebben om later in basisschoolkantines te eten. “Het lijkt misschien sneller en gemakkelijker om je kind te helpen bij het eten, maar dit is een vaardigheid die ze zelf moeten leren,” zegt Anna Edwards van StemProtect.

Volgens de Britse hoogleraar Ann Brown is eten met de handen juist goed voor kinderen omdat het een natuurlijke manier is om hen gevoel voor voedsel en de hoeveelheden die ze eten te laten ontwikkelen.
Daily Mail - More than half of British children don't use cutlery at home
Reageer
  • Deel
Druk af