Stel je hebt zin in de smaak die op een Healthy People sappak staat. Merkt dat het daar alleen maar naast heeft gelegen en krijgt dan te horen dat je dan ook maar niet zo suf had moeten zijn om de namen op het pak te geloven.
De redactie ontving onderstaande mailwisseling tussen een foodloglezeres uit Zeist en Healthy People over Goji bes & passievrucht, een van de drankjes van die gezonde mensen.

Lezeres: ik kocht laatst een pak Goji-bes en Passievrucht-sap. Niet vanwege de anti-oxidanten maar omdat ik van passievruchten houd. Eenmaal thuis zag ik in de kleine lettertjes van de ingrediëntendeclaratie dat het spul VOORNAMELIJK bestaat uit druivensap en ananas-sap. Alles op het pak (de tekst, de illustratie) suggereert dat toch minstens Goji-bes en passievrucht de HOOFDINGREDIENTEN zijn. Ik vind dit een vrij schandalige vorm van misleiding en zal de Consumentenbond en de Volkskrant erop attenderen.

Healthy People: Beste meneer/mevrouw X, Hartelijk dank voor uw reactie. De intentie die we hebben met onze fruitdranken is om lekker en gezond te combineren. We willen ons dus vooral op de smaak richten en dat is ook de reden dat we hebben gekozen voor de naam "Goji bes & passievrucht". De karakteristieke smaak van beide fruitsoorten komt namelijk terug in de smaak van het eindproduct, ondanks het relatief lage percentage.
Helaas heeft de naam van het product bij u de verkeerde suggestie gewekt en dat vinden we erg jammer.
Met vriendelijke groet,
Healthy People
LisetteSonneveld
Lezeres: Beste mevrouw Sonneveld, Ik vind het echt heel knap wat u doet. “De naam van het product heeft de verkeerde suggestie gewekt”. Gunst. Als ik brood koop, koop ik brood. En als ik kaas koop, koop ik kaas.
Maar u, of beter gezegd Healthy People, verkoopt mij knollen voor citroenen. Tamelijk letterlijk.
U doet dat heel slim, want er staat weliswaar in grote letters de tekst “Goji-bes en Passievrucht” op zo’n pak, maar u noemt het geen sap - op de website wordt de term “juicy drink” gebezigd.
U wekt dus uit alle macht en met alle u ten dienste staande middelen (tekst op het pak, illustratie) de suggestie dat het sap zou zijn.
Maar dat is het niet.
En een klant die het koopt en erover klaagt, krijgt te horen dat het háár eigen schuld is, dat ze erin getuind is.
Heet dit niet een “gotspe”?


Dit artikel afdrukken