Nieuwe ontwikkelingen en kansen om voeding, gezondheid en zorg te verbinden staan centraal tijdens de derde editie van dit door het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) georganiseerde congres. Naast keynotes van onder meer Päivi Sillanaukee en Charles Wijnkeren kun je deelnemen aan break out-sessies en rondneuzen op de netwerkmarkt.

Key topics
Centraal in het Health, Food & Technology Event staan de key topics; duurzame gedragsverandering, huidige en nieuwe technologieën en voedingstrends en innovaties.

Keynotes
Hoe maak je verschil in de samenleving? Deze vraag staat centraal bij de keynote van Charles Wijnker. Hij is directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zijn keynote gaat over ambities en samenwerkingen in de sector. Hoe ziet de toekomst van voeding en gezondheid eruit? Wendy van Lippevelde, assistent-professor aan de Universiteit van Gent, spreekt over gedragsverandering. Zij onderzoekt de promotie van duurzame en gezonde voeding bij gezinnen, met aandacht voor kwetsbare groepen. Wanneer moet de overheid ingrijpen en hoeveel keuzevrijheid moet er zijn voor de consument? Uit Finland komt Päivi Sillanaukee. Ze werkt bij het ministerie van Sociale Zaken en Gezondheid in Finland en haar keynote gaat over de Finse visie op preventie en leefstijl. We moeten ziektes niet bekostigen maar juist gezondheid. Hoe integreer je zo'n nieuw zorgstelsel?

Break out-sessies
De break out-sessies richten zich op drie verschillende stromen; overheid, gezondheidsorganisaties en de voedingsindustrie. De Gemeente Rotterdam praat over het vitale stadsbeleid en welke lessen zij leerden uit het verleden. Jeroen Kemperman van het Zilveren Kruis, vertegenwoordigt de gezondheidszorg en spreekt over gezond ouder worden. Bij de voedingsindustrie-stroom komt Nard Clabbers aan het woord. Hij werkt bij TNO en heeft het over big data en de consument van de toekomst.

De dag sluit af met een netwerkmarkt, dé plek om elkaar te ontmoeten. Hier deel je kennis en vraag je naar oplossingen of advies. Dit doe je onder het genot van gezonde snacks en lekkere drankjes.

Het volledige programma is hier te vinden.

Informatie
Datum: 11-12-2019
Tijd: 09:30-17:00
Prijs: € 299,- (primaire doelgroep: zorginstellingen, patiëntenverenigingen, onderwijs, wetenschap en overheid), €699,- (secundaire doelgroep: voedselproducenten, food service, consultants, farmaceuten en zorgverzekeraars). De bedragen zijn inclusief koffie, thee, lunch en borrel.
Locatie: WTC Rotterdam, Beursplein 37, Rotterdam

Aanmelden en tickets: via deze link.
Dit artikel afdrukken