Hans Huijbers stopt medio voorjaar 2019 als bestuursvoorzitter van Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). Dat maakt de boeren- en tuinderskoepel vandaag bekend.

Huijbers stond ruim 9 jaar aan het roer van ZLTO. Hij aanvaardde in november 2017 een derde ambtstermijn van 4 jaar. Er is nog geen opvolger; de werving start dit weekend. Volgend voorjaar zal er dus een nieuw duo aan de slag gaan bij ZLTO, aangezien er binnenkort ook een nieuwe directeur komt.

"De land- en tuinbouw staat voor grote uitdagingen en dat vraagt ook om voortdurende vernieuwing binnen ZLTO. Dat betekent ook nieuw leiderschap voor het verder brengen van de visie “Boeren hebben een oplossing”. ZLTO staat voor een organisatie die schouder aan schouder met de boer laat zien wat de relevantie van deze sector is en kan zijn voor de maatschappij," laat ZLTO weten.

Na zijn vertrek zal Huijbers zich weer volledig wijden aan zijn melkveebedrijf. Op Omroep Brabant liet landbouw-gedeputeerde Anne-Marie Spierings weten Huijbers te zullen missen om zijn relationele vaardigheden en hun persoonlijke band ondanks hun meningsverschillen.

In gesprek met onze hoofdredacteur gaf hij midden in zijn ambtsperiode in een vraaggesprek van drie kwartier zijn visie op de uitdagingen waar Nederlandse boeren voor staan.
ZLTO
  • Deel
Druk af