Het concept kan op zich wel als je het goed doet OKvlees . Ja, ze zijn gestopt maar om andere reden. De oud eigenaren tippen deze webshop: Woestegrond
Het lijkt zo'n mooie actie van de Belgische Makro. 'Koop een koe', beter gezegd een halve, voor €1.800. Dan krijg je 180 kilo vlees, in 13 'versnijdingen' (van soepvlees tot chateaubriand) en 155 porties verpakt. Helemaal korte keten, exclusief, geen verspilling en je weet zeker wat je koopt. De koeien komen van één boerderij uit de Kempen die vrouwelijke runderen van het Belgische witblauwras - vleeskoeien - grootbrengt tot perfect slachtdier. Tot vorige week was er nog geen enkele halve koe verkocht. Makro houdt de moed erin. Als het met de koe lukt, gaat het straks vast ook met varkens.
Het concept kan op zich wel als je het goed doet OKvlees . Ja, ze zijn gestopt maar om andere reden. De oud eigenaren tippen deze webshop: Woestegrond
Ik sprak laatst een burger die een kwart-koe kocht.
Hij heeft nog een koeientong in de vriezer maar hij weet niet hoe hij die kan bereiden.
(Ik suggereerde dat de tong onder kleine lettertjes van de aankoop viel...)
Een halve koe is dus inclusief biefstuk en soepvlees, maar ik vermoed dat je veel soep moet eten om alles op te maken... in ieder geval van de geslachte (taaie) melkkoeien!
Meer dan een kilo per portie. Naast het opslagprobleem moet je wel een groot gezin hebben, wil het nut hebben en werkbaar zijn. Zelfs al als koppel krijg je het nauwelijks weg.
Hoeveel consumenten hebben plek in een diepvries voor 180kg vlees? De kleinere pakketten (bij de boer) lopen nog wel. Ook is dat nogal wat goedkoper, 3600 euro voor een koe. Grootste deel kosten zit in verpakken van het dier, maar met 2 man kan dat in een dag.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.