Als Wilders zou opletten stond hij op z'n achterste benen. Terecht? Welnee, hier zit geen halal- maar een verkoop- en laagste kostenstrategie achter. Medelanders zijn geen geringe groep en ze eten bergen pizza. Blanke Engelsen en Nederlanders eten ook pizza, Als ze nou dezelfde pizza eten kun je veel dezelfde in grote aantallen maken en dat is goedkoper. Met varken werkt niet, want dat wil niet iedereen. Met kip wel want dat eten inlanders ook.
Met rund is weer onhandig, want daar houdt de groeiende groep Hindoes in ons land niet van. Kip dus. Alles wordt kip. Je hebt er maar twee pizzafabrieken voor nodig in de wereld. Eentje in Europa en eentje in de VS.
Maar waarom moeten we dat willen, iedere dag kip en toch een multiculti samenleving? Wat een saaie boel.
Leve de kostenstrategie van de etenswarenmakers. Het heeft niets met religie te maken.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Voor wat Halal is kan ik natuurlijk gaan zitten kopiëren en plakken maar verwijs liever even naar Wikipedia waar een correcte beschrijving van Halal te vinden is.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Halal
Halal pizza’s, Hawaï pizza’s, Real American pizza en ga zo maar door. Telkens weer varianten om aan de vraag te voldoen. Italianen die hun eigen keuken gaan verloochenen om iedereen maar tevreden te houden, meer een meer soorten Pizza’s, met de meest belachelijke ingrediënten, de meest absurde combinaties komen er tegenwoordig uit de keuken.
Ik kan natuurlijk wel schrijven van waar is de tijd gebleven en lopen jammeren, ik kan me ook nog herinneren dat er hier in Scheveningen in de Keizerstraat een pizzeria zat, helemaal aan het einde van de straat, vlak bij de boulevard.
Als jong veulen stond ik menig keer bij “Brocacio”te kijken hoe hij het allemaal deed, praten en leren.
Jong pikkie in de leer bij een echte Italiaan die vol trots zijn pizzeria / restaurant bezielde. Gewoon eerst leren hoe je deeg maakt, hoe het voelt hoe het voelt als het gerezen is, en na maanden eindelijk eens mee de keuken in en leren hoe het moet, nee hoe het hoort.
Hoe maak je de sugo de saus voor op de pizza, wat zit er in en hoe berijd je het, waar op moet je letten. Dingen die je je leven niet meer vergeet, de smaken de structuur maar ook de passie.
Welke ingrediënten kunnen wel en niet bij elkaar, welke ingrediënten dagen elkaar uit en welke vervloeken elkaar. En natuurlijk het mooiste is dat overdaad schaad. De lekkerste pizza’s zijn vaak de simpelste.
Maar goed ik dwaal weer af.
Draait het hele Halal gebeuren er niet om omdat we de islamitische medeburger gewoon er bij willen halen, na de walgelijk dikke bodem die Amerikanen ons hebben geboden en de andere vervlakkingen die de Pizza wereld heeft moeten doorstaan gaan we nu over op verkoopargument #216538 a.k.a. Halal.
’t Is te treurig voor worden. Helaas bestaat Brocacio niet meer en moet ik als ik een echte pizza wil eten even rondkijken maar gelukkig zitten er vlakbij twee pizzeria’s waarvan er een weigert om met de idioterie mee te doen en de ander het juist wel doet maar toch de basis pizza’s heeft behouden.
Alleen een massa product kan goedkoop geproduceerd worden en een goede pizza bodem leent zich niet om diepgevriest of was het nou diepgevrozen te laten bakken.
Daarbij heeft niet ieder gezin een pizzaoven en het overgrote deel heeft zelfs geen pizzasteen, laat staan dat de oven opgestookt kan worden tot een kleine 400 graden.
Pizza, pizza, even wachten… pizza
Remi
Omdat een multiculturele maarschappij nooit stabiel is. Of alle groepen assimileren via ethogenese to een cultuur, of de groepen blijven gescheiden via een vorm van verzuiling of zelfs apartheid.
In het eerste geval, als culturen met zeer verschillende taboes samensmelten, zal de grootste gemene deler de norm worden. Kip dus.
Laat de pizza de pizza: ik ben het volstrekt met Florine eens! Een week of 3 geleden kocht ik bij een Franse super - Carrefour - een pizza met zo'n super bodem. Besmeerd zoals het hoort en belegd met nog wat groenten. Hij zag er zo lekker uit dat ik hem meenam. Nog nooit zo'n lekkere verse afbak KenK pizza gegeten. Pas toen' ie op was realiseerde ik me dat ze hem ook vega hadden kunnen noemen. Gelukkig had Carrefour dat niet gedaan. Nu kon ik tenminste genieten van het feit dat'ie geheel unbiased lekker was. Van mij mogen de Dr Oetker's eruit en die erin.
Uiteraard gaat het stukje hierboven niet over pizza's, maar over halal. Hoe de (overigens zwabberende) uitgangspunten van een minderheid, door de financiele drift van producenten tot een keuzeterreur kunnen leiden. Die heeft niks te maken met de vraag, maar alles met keuzebeperkende financiele motieven aan de zijde van het aanbod.
Die motieven begrijp ik prima, maar niet als mij niets gevraagd wordt en ik niet eens meer met de voeten of portemonnee kan stemmen.
Mijn dank, heb de reacties doorgegeven. Fijne verrassing.
Die "Spuma van artisjok met agar-agarbollen van olijfolie” doet mij gelijk denken aan de volgende url:
http://blog.wired.com/wiredscience/2009/01/superfoods.html
De commentaren zijn interessant, zeker als je bedenkt dat Wired toch target op techneuten. 'Don't mess with food' lijkt toch wel de gangbare mening.
Nick, volgens mij had in Brussel Italiaans restaurant Da Gaetano (ook alweer lang geleden gestopt) al veel eerder een ster dan Les Baguettes Impériales. Gaetano had er in elk geval in 1982 toen ik er ging eten al één, LBI pas in 1985 dacht ik.