HAK wil klanten helpen om te eten volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

De totale hoeveelheid suikers komt bij deze producten alleen van de natuurlijk aanwezige suikers in de groenten en de appelen. Maar de nieuwe potjes bevatten ook aanzienlijk minder natuurlijke suiker dan de klassieke conserven. Zo is bij de Rode Kool gebruik gemaakt van appelsoorten die een licht zoete smaak geven en weinig suiker bevatten. Dankzij kruiden en specerijen, zoals kaneel, ui en lavas, krijgen de producten extra smaak.

“De traditionele varianten Rode Kool met Appel en Rode Bieten blijven overigens gewoon in het assortiment,” aldus Nicole Freid, directeur Marketing en Innovatie bij HAK. In deze klassiekers is ook het suiker- en zoutgehalte verlaagd, tot 20% in suiker en 40% in zout.

HAK adviseert consumenten die gezond willen eten om niet alleen naar toegevoegde suikers te kijken, maar ook naar de van nature aanwezige suikers. In 2013 is daar verwarring over ontstaan met HAKs appelmoes 0%.

We namen de proef op de som. Zelfgemaakte appelmoes van gelijke hoeveelheden Jonagold en Goudreinetten zonder toegevoegde suiker heeft volgens de redactie van Foodlog precies de juiste rinse smaakbalans van zoet en zuur. De 0% appelmoes van HAK was opmerkelijk genoeg een stuk minder zoet. HAK lijkt vromer dan de paus, wat appelmoes betreft althans.
Dit artikel afdrukken