Groenteverwerker HAK wil consumenten meer groente laten eten. Dat doet het bedrijf door nieuwe eetmomenten buiten de avondmaaltijd te creëren.

De vernieuwde productiefaciliteit in Den Bosch werd deze week officieel in gebruik genomen. Vanaf die plek gaat HAK, naast zijn traditionele conserven-lijn, koelverse groenteproducten leveren aan onder meer tankstations, cateraars en supermarkten.

Met een nieuwe naam, visie, strategie en assortiment van koelverse groentenoplossingen wil HAK Fresh de foodservice en retail versmarkt verrijken. HAK Fresh brengt daartoe brood- en saladeboosters, pizzatoppers, ready-to-eat en ready-to-heat maaltijden met groenten als hoofdingrediënt op de markt.

“We zijn nu echt klaar om onze ambities in vers waar te gaan maken”, zegt Rogier Hilkes, directeur HAK Fresh. “Dankzij een breed scala aan bereidingen - van blancheren tot roosteren tot grillen en marineren - kunnen wij voor klanten het complexe en culinaire keukenwerk overnemen en oplossingen met verse groenten bieden van een zeer constante kwaliteit, die bovendien smaakvol en gezond zijn.”

De voormalige productielocatie van de in 2017 overgenomen versgroothandel Peter van Halder heeft zowel een koude als warme keuken. De nieuwe flexibele snijderij voorkomt zo veel mogelijk voedselverspilling. HAK Fresh garandeert een houdbaarheidstermijn van 4 dagen, die na een extra hittebehandeling kan oplopen tot 10. De meeste grondstoffen koopt HAK in binnen een straal van 125 kilometer, schrijft Nieuwe Oogst. Alleen als groenten in Nederland niet verkrijgbaar zijn, wordt naar het buitenland uitgeweken. Het streven is en blijft 85% binnenlands product.
HAK
  • Deel
Druk af