imageZoals wijn bij een lekker maal hoort, hoort een sgaar erna. Ik wil graag een mooie longfiller na de maaltijd. Het ziet erna uit dat ook die in de ban gaat. Ik ben het volledig eens met Jan Kees van Nijs; sigaren roken heeft niets te maken met roken. Het is lekker - smaak- en geurvol - en geeft een moment van overdenking. Noem het bezinning of aandacht voor wat je hebt gegeten. Er zijn eetpsychologen die beweren dat het zelfs vetbuik kan helpen bestrijden ;-)

De sigaar en sigaret gaan vanaf één juli in horecagelegenheden in de ban. De horecagelegenheden mogen wel afgesloten rookruimtes creëren, maar het personeel mag daar niet bedienen.

Winkelmanager Jan Kees de Nijs van Hajenius is somber gestemd over het aankomend rookverbod. Het sigarenhuis aan het Amsterdamse Rokin ontvangt nu al minder orders van restaurants en Amerikanen blijven ook nog eens weg vanwege de dure euro. De architect van Hajenius ontvouwt binnenkort zijn plannen voor de bouw van een afgesloten rookruimte. Volgens De Nijs is dat waanzin, daar antirokers in het rokerswalhalla niets te zoeken hebben.


Hajenius stelt de kunst van het sigarenroken voorop. Volgens De Nijs is er een Hajenius-sigaar voor ieder moment van de dag. Een sigaar bestaat dan ook uit 100% tabak en er is volgens de winkelmanager meer reukgenot dan rookgenot. De cliëntèle van Hajenius komt van heinde en ver om de aromatische geuren van de sigaren op te snuiven. Overigens is het roken van sigaren al lang geen mannenaangelegenheid meer. Steeds meer vrouwen ontdekken de sigaar. Zo is daar Salome, een club van sigaarrokende zakenvrouwen.

Bron : Fem Business - p. 67 met dank aan MKB-net

Dit artikel afdrukken