De eerste 30.000 haanburgers van Kipster liggen vanaf vandaag in het schap bij Lidl. April vorig jaar kondigde het innovatieve legkippenbedrijf samen met de discounter aan dat ze naast Kipster-eitjes ook hanenvlees zouden gaan verkopen. De introductie liep alleen meerdere malen vertraging op. De haanburgers worden gemaakt van het vlees van de broertjes van de 24.000 hennen die de Kipster-eieren leggen. Normaliter worden haantjes als eendagskuiken vergast maar de Kipster-broertjes zijn in 17 weken tot haantjes opgefokt. De haanburger is voor nu in twee varianten te koop, mild en pittig gekruid. De verkoop van de Kipster-eieren loopt goed, zegt Ruud Zanders tegen Pluimveeweb. "We zijn benieuwd hoe de consument de haanburger gaat waarderen. Dat is toch iets anders dan een bestaand product, zoals eieren, op de markt brengen”, aldus Zanders.

Pluimveeweb - Haanburger Kipster vanaf 19 feb te koop
  • Deel
Druk af