Lidl heeft een primeur: eind oktober liggen daar haanburgers in het schap, meldt de NOS. Tot voor kort werden mannelijke kippen, die geen eieren leggen, als eendagskuiken vergast. Ieder jaar weer 45 miljoen, in Nederland alleen. Ook haantjes moeten rendabel te fokken zijn, dacht Ruud Zanders uit Venray. Met drie anderen richtte hij Kipster op. Het bedrijf fokt nu hanen in een stal die milieu- en diervriendelijk is. Lidl sloot een vijfjarig contract om de eieren en 'leghaantjes' af te nemen. Het hanenvlees komt als burger in de winkel, omdat hanenvlees stevig is en snel droog of taai wordt in de keuken van onervaren koks. Als haanburger is het gemakkelijker te bereiden.
NOS - De haan als burger in de winkel
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
We schrijven 1970 en we hadden de goudhaantjes van Herman Kramer.
We hebben de beste boeren, de modernste stallen en daarmee ook de mogelijkheid tot de beste technische resultaten. Maar kijk eens waar we zijn beland. Deze boeren horen op vaktechnisch gebied tot de betere boeren, nationaal en internationaal gezien.Het is toch zonde dat deze kippenboeren, hanen moeten gaan fokken om nog geld te kunnen verdienen.
"Het hanenvlees komt als burger in de winkel, omdat hanenvlees stevig is en snel droog of taai wordt."
Als ik dit lees dan ben ik toch benieuwd naar de ingrediëntenlijst.
Zal een menig toevoegmiddel aan te pas komen om het behapbaar te maken, vrees ik.