Jonge kinderen die vanwege de coronamaatregelen binnen (moeten) blijven, hebben de tijd van hun leven. Zij verschuilen zich hele dagen achter de laptop, telefoon en televisie. Hun ouders zitten met de handen in het haar: hoe krijg ik mijn kind in beweging? The New York Times zette een aantal tips op een rij.

Bewegen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In principe is ieder beetje bewegen is al beter dan stilzitten. Laat kinderen hinkelen, huppelen of overgooien, maar let daarbij natuurlijk wel op de veiligheid en eventuele overlast voor benedenburen. Ook een beetje dansen behoort tot de mogelijkheden, of combineer bewegen met bijvoorbeeld wiskunde en laat je kinderen net zoveel sprongen maken als het laatste antwoord van de som die ze berekenen.

Een zittende leefstijl heeft een negatief effect op gezondheid. Dat geldt ook voor jonge kinderen. Stuart Philips, gerenommeerd bewegingswetenschapper aan de McMaster Universiteit in Hamilton, Ontario: “Door elke dag fysieke actief te zijn ,verbetert hun humeur, slaap en natuurlijk hun gezondheid.” Maar, zo concludeert New York Times, probeer als ouder niet de functie van de gymleraar over te nemen. Houd het spontaan, vrijblijvend en leuk.
New York Times - Getting Kids to Move More
Reageer
  • Deel
Druk af