Als je er teveel van iets moet eten, gaat zelfs je lievelingskostje je tegenstaan en duurt het langer voor je daar opnieuw zin in krijgt. Dat herkennen we allemaal wel, maar het is nu ook wetenschappelijk vastgesteld. Het onderzoek van wetenschappers van de Carnegie Mellon University is gepubliceerd in Appetite.
De onderzoekers boden proefpersonen ofwel een grote of een kleine portie chocoladetruffels aan. De proefpersonen die de grote portie hadden gekregen, waardeerden de chocola aan het eind van de proef beduidend minder dan degenen die er maar een paar van hadden kunnen eten. Bovendien duurde het bij de grote-portie-proefpersonen langer voor ze weer chocola aten. Werden de proefpersonen overigens afgeleid (in het experiment moesten ze sommen maken) dan liep de waardering minder terug en duurde het ook minder lang voor ze weer zin kregen. Dat meldt FoodNavigator.
Dit artikel afdrukken
De onderzoekers boden proefpersonen ofwel een grote of een kleine portie chocoladetruffels aan. De proefpersonen die de grote portie hadden gekregen, waardeerden de chocola aan het eind van de proef beduidend minder dan degenen die er maar een paar van hadden kunnen eten. Bovendien duurde het bij de grote-portie-proefpersonen langer voor ze weer chocola aten. Werden de proefpersonen overigens afgeleid (in het experiment moesten ze sommen maken) dan liep de waardering minder terug en duurde het ook minder lang voor ze weer zin kregen. Dat meldt FoodNavigator.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook