Een fles van 3,5 meter hoog en een inhoud van 1.000 liter kraanwater. Die staat sinds dit weekend in Utrecht als onderdeel van een campagne van drinkwaterbedrijf Vitens onder de naam 'Kraanwater Graag'. De complete inhoud van de fles vertegenwoordigt een waarde van welgeteld.... 1 euro.

In het persbericht over de campagne schrijft Vitens:
Hoewel we in Nederland het beste kraanwater ter wereld hebben, zijn veel mensen zich niet bewust van de voordelen van kraanwater: Het is van hoge kwaliteit, duurzaam en gezond. Bovendien is het goedkoop. Voor slechts 1 euro kun je al duizend liter water schenken. Dat zijn heel wat glazen op de kersttafel. En het scheelt weer boodschappen, want kraanwater wordt thuis, gekoeld en wel afgeleverd.

De Utrechtse wethouder van Milieu en duurzaamheid, Lot van Hooijdonk, zei ter gelegenheid van de onthulling van de fles: "Per jaar gooien we in Nederland 180 miljoen plastic flessen weg. Als we allemaal meer kraanwater drinken, maken we die afvalberg een heel stuk lager. Ik zet kraanwater op tafel, ook met de kerst!”

1000 liter voor 1 euro
Dat zijn dus twee vliegen in één klap: minder plastic afval en minder uitgaven aan onnodig duur flessenwater. Nou kan het natuurlijk een beetje helpen dat Utrecht zo ongeveer het lekkerste water van Nederland heeft. Zowel de bronnen van Sourcy als van Bar-le-Duc liggen rondom Utrecht (naast de A12 en A2 respectievelijk). Uit de kraan komt dus gewoon het water dat je ook in flessen kunt kopen. Realiseer je dus dat je in Utrecht maar liefst 1000 liter kraanwater kunt tappen voor een schamele euro - dat is nog minder dan een flesje Sourcy bij de AH to go kost.

Fotocredits: Vitens, via Facebook
Dit artikel afdrukken