De totale oppervlakte bedraagt om precies te zijn 101.411 vierkante kilometer. Ter vergelijking: heel Nederland beslaat 33.883 vierkante kilometer. Daarmee is het nagenoeg drie keer zo groot als heel Nederland, inclusief de niet-agrarische gronden.

Het bedrijf van de Australische familie Kidman, vijf generaties geleden begonnen door een van huis weggelopen jongeling met 5 shilling en een halfblind paard, is waarschijnlijk het grootste landbouwbedrijf ter wereld. Oprichter Sidney Kidman werkte zich op tot de 'Cattle King' van Australië en werd in 1921 zelfs geridderd.

De vraagprijs is 223 miljoen euro, een schijntje in vergelijking met de Nederlandse grondprijzen. Voor dat bedrag koop je in Nederland 2.230 hectare polderklei, schrijft BoerenBusiness.

1 koe per 54 hectare
Het betreft overigens geen aaneengesloten gebied. De landerijen liggen over heel Australië verspreid. De familie Kidman houdt er onder andere zo'n 185.000 runderen op. Dat is één koe per 54 hectare.
Mocht je interesse hebben, kun je er vast rekening mee houden dat alleen al het bezichtigen van alle terreinen een kleine week kost - per vliegtuig. Naar verluidt zijn er al meer dan 30 gegadigden.

Fotocredits: 'road train cattle', Pinterest

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken