Het Franse agentschap voor voedselveiligheid, AFSSA, heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de eetgewoonten van de Franse bevolking. Het voeding in het algemeen en met voedselconservering en -bereiding.

Enkele conclusies uit het onderzoek zijn:

* de meeste Fransen blijven drie maaltijden per dag nuttigen;
* vrouwen krijgen gemiddeld 1.809 kilocalorieën binnen, mannen 2.348;
* het dieet van Françaises is iets vetter en vitaminerijker dan dat van Franse mannen;
* de consumptie van pasta, rijst, fruit, groenten, ijs en chocolade is sinds 1999 toegenomen;
* de consumptie van melk- en vleesproducten, brood en banket is sinds 1999 afgenomen;
* er zijn zowel regionale, seizoens- als leeftijdsgebonden verschillen in het eetpatroon;
* 41% van de Françaises en 48% van de Franse mannen beweegt voldoende;
* 26,5% van de vrouwen en 21% van de mannen gebruik voedingssupplementen.


bron: EVD met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken