Na de teleurstellende eerste versie van 2 jaar geleden, lijkt de Britse regering nu steviger door te willen pakken om kinderobesitas te bestrijden. Het doel: in 2030 de helft minder dikke kinderen.

Zo moet er een duidelijk systeem komen waarmee cafés en (afhaal-)restaurants aangeven hoeveel calorieën hun maaltijden bevatten, schrijft DailyMail. Basisscholen moeten naast de reguliere gymlessen kinderen elke dag 15 minuten laten rennen (The Daily Mile). Er wordt gekeken of het mogelijk is de verkoop van energiedrankjes aan kinderen en snoep bij kassa’s in winkels te verbieden. Daarnaast wil de regering een eind maken aan het adverteren op tv van ongezonde producten voor 21:00 uur.

Volgens Jeremy Hunt, staatssecretaris Volksgezondheid, is het haast onmogelijk om kinderen te beschermen tegen blootstelling aan ongezond voedsel. “Het is onze taak om ouders in staat te stellen gemakkelijk gezondere keuzes te maken,” zegt Hunt. “De prijs die we betalen voor obesitas – zowel in individuele levens als voor onze gezondheidszorg – is te groot om te negeren.”
Daily Mail - Restaurants ordered to have compulsory calorie counts on display
Reageer
  • Deel
Druk af