Groenten moeten, maar we eten ze niet. Suf, want goed gemaakt zijn ze spannend. Groenten hebben nl. veel meer smaakvariatie dan bijv. vlees! Ze helpen kanker voorkomen. Zorgen dat je je hardstikke lekker fit voelt en ... het is errug leuk om ze in het weekend te kopen, voor te bereiden voor de hele week - ik doe dat regelmatig met m'n dochter - en er verder geen omkijken meer naar te hebben.
Volgende week in 3- minuten hoe je met een berg zelf voorbereide groenten in huis, veel makkelijker, lekkerder en spannender gaat eten. Hoe dacht je trouwens dat wij als koks - ook als het gaat om een zg. 'toprestaurant' waar alles vers en ambachtelijk wordt gemaakt - zo snel een bord op je tafel krijgen?
Doe het leuke werk in het weekend en maak het makkelijk en lekker door-de-week.
Veel plezier. Tuurlijk: 10 minuten, maar d'r valt wat achterstand aan achtergronden in te halen. Die 3 minuten zijn voor bij jou thuis ;-)
(maar dat is eigenlijk géén geintje)
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Met alle respect meneer Smeets, dank voor uw filmpje. Ik snap dit niet. Of mensen houden niet van groenten, hebben geen smaak of ik ben gek. Ten eerste kan je groenten heel snel klaarmaken als je wilt. Als je pasta eet bijvoorbeeld (en naar mijn mening zijn de beste pasta recpten altijd met groenten) gooi je de groenten op het juiste moment bij de pasta in het kokende water. Groenten blancheren en bewaren komt de smaak naar mijn mening nooit ten goede. In restaurants wordt de methode die u demonstreert inderdaad vaak gebruikt met altijd teleurstellende resultaten. De keer dat ik, zelfs in sterren restarants, a la minute gekookte groenten krijg moet nog komen. Het is heel droevig dat groenten in restaurants, als je ze al krijgt en twee ons is het nooit, zo'n ondergeschoven kind zijn. Zal de volgende trend zijn denk ik dat je meer dan 2 peulen op je bord zien en dat ze ook nog a la minute zijn gekookt.
Slats, thx!
Ik wilde even zeggen dat ik het een geweldig idee vind om zoiets online te zetten, om zo de onbewuste gasten ook voor thuis iets mee te geven. mensen hier leer je veel meer van, dan naar gordon ramsay te kijken op SBS!
Ga zo door en ik hoop dat je jullie je niet teveel aantrekken van die onnodige weetjes die ze op de reactie van het eerste filmpje hebben gezet, het gaat uiteindelijk toch maar om een ding en dat is genieten van een lekkere gezonde maaltijd.
Met vriendelijke groet
@ Jop: Groenten stomen is op zich goed. Als je het in een stoompannetje doet (je-weet-wel, zo'n chinese). Je houdt dan de controle op het produkt. In hogedruk steamers ben ik er minder kapot van omdat je dan de controle verliest. Groenten worden dan al weer snel te gaar waardoor ze alsnog veel vitamines verliezen. Met stoom gebeurt het ook dat veel groenten kleur verliezen, en het is natuurlijk best essentieel in een keuken als de mijne om dat te voorkomen. Ik kan geen bruine snijbonen op bord leggen.
In mijn ogen kun je dat thuis ook niet: het oog wil ook wat natuurlijk.
Kortom, ik ben een controlfreak dus in mijn keuken wordt gekookt tot 'de kraak' zoals we dat noemen. Sowieso is de voorbereiding het halve werk, dus bereid het in grote lijnen voor op zaterdag of de dag dat je je groenten koopt. Schroom niet om groenten in te vriezen (voor thuis tenminste, op de zaak doen we dit nooit) let wel dat het niet weken moet liggen in de vriezer want dan verliest het product alle vitamines. Wat wel van belang is dat je er stevige groenten voor gebruikt. Gebruik je bv aubergines dan is dit niet aan te raden omdat het een poreuze vrucht is. Groene groenten lenen zich er uitstekend voor. Knolsoorten weer minder. Experimenteer ze!
Erg leuk om zo een kijkje te mogen nemen bij de technieken van een kok!
Marc, hoe sta jij tegenover het stomen van groente? Beter dan koken? Zeker omdat dit veel tijd kost, is het slim (lijkt mij) om dit in het weekend te doen voor de hele week?