- "Groen" was de Chaamse Pel van 26 weken oud
- "Rood" was Het Kemper Landhoen van 12 weken oud
- "Blauw" was de Volwaardkip van 8 weken oud
- "Geel" was de gangbare kip die Nederland massaal koopt, hier dier is in inmiddels soms minder dan 6 weken slachtrijp
De statistiek die aan het einde genoemd wordt is hier te vinden.
Deze week gaat de redactie op onderzoek naar de prijs en de prijsconsequenties van een betere verwaarding van kip. Te verklappen valt alvast dat daar groot nieuws uit kan komen: diervriendelijke kip zou weleens goedkoper kunnen zijn dan de gangbare die oneerbiedig 'ploffer' is gaan heten. Da's pas nieuws, maar daarover volgende week.
Kippenproeverij Foodlog.nl & Kasteel Groeneveld maart 2009 from dick veerman - foodlog.nl on Vimeo
In flink tempo proeven we op 9 mei een aantal verschillende producten, waarbij we worden ondersteund door een team statistici dat ons statistisch niet te versmaden resultaten heeft beloofd. Bovendien doen we een experiment met een testgroep van consumenten.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Pardon? Zullen we het over kip, smaak en de gevolgen hebben?
Dit is aapjes kijken.
vind je? aaibaar?
En op het filmpje zien Dick en Klootwijk er zoveel aaibaarder uit...
Leuke video, complimenten. Grappig ook om de gezichten en stemmen achter veel foodlogschrijvers te zien!
uw commerciele correspondent,
Karine
Dick, prachtig werk!