Hendrik-Jan Grievink is art director. Hij vindt de kweekvleesburger van Mark Post een saai ding. Vleesburgers bestaan immers al. Grievink wil van kweekvlees verrassende producten maken die consumenten nog niet kennen.
EVMI schrijft: Hij denkt aan creatievere uitvoeringen. De mogelijkheden zijn legio, zoals vlees gebreid van gesponnen vleesdraden en gevouwen origamivlees. Ook toonde hij een afbeelding van met een knipoog nagemaakt vlees, in de vorm van de uitgestorven dodo. Om kinderen te kunnen laten kennismaken met kweekvlees kunnen er gekleurde balletjes van worden gemaakt. Met de 3D-printer kan bot worden gemaakt in een mooie vorm, dat na het eten de afwasmachine in gaat en dan kan worden gedragen als ketting.
Next Nature Netwerk - het bedrijf van Grievink - heeft een kweekvleeskookboek gemaakt met 45 recepten die (nog) gemaakt kunnen worden.
Dit artikel afdrukken
EVMI schrijft: Hij denkt aan creatievere uitvoeringen. De mogelijkheden zijn legio, zoals vlees gebreid van gesponnen vleesdraden en gevouwen origamivlees. Ook toonde hij een afbeelding van met een knipoog nagemaakt vlees, in de vorm van de uitgestorven dodo. Om kinderen te kunnen laten kennismaken met kweekvlees kunnen er gekleurde balletjes van worden gemaakt. Met de 3D-printer kan bot worden gemaakt in een mooie vorm, dat na het eten de afwasmachine in gaat en dan kan worden gedragen als ketting.
Next Nature Netwerk - het bedrijf van Grievink - heeft een kweekvleeskookboek gemaakt met 45 recepten die (nog) gemaakt kunnen worden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
"inde vorm van een uitgestorven dodo"?????????????? Mag dat wel???????? Wat de kip- of hamburgers in de vorm van een paashaas was ook heeeeeeeeeeelemaal fout volgens flink wat mensen. Ze verzinnen maar een eind weg, ik hoef het niet.
Dat kan wel zijn, maar ik was bij die bijeenkomst aanwezig en kreeg toch het gevoel dat er in de bijeenkomst van het EVMI ruimte ontstaat voor de ontwikkeling van alternatieven van vlees door onder andere de Vegetarische slager. Dat werd mij gisteren ook bevestigd op de Seafoodbeurs in Brussel, waar een groothandel in visproducten nu combinaties legt met alternatieven omdat de visindustrie niet zomaar mag werken met vleesproducten.