Dit weekend, 14 en 15 december, vindt op luchthaven Schiphol het Protestival plaats, een klimaatdemonstratie van Greenpeace onder de noemer ‘noodlanding voor het klimaat’. De burgemeester van gemeente Haarlemmermeer legde twee weken geleden serieuze beperkingen op aan de organisatie. Het protest mag bijvoorbeeld niet (meer) binnen in Schiphol Plaza plaatsvinden. Greenpeace vind deze beslissing ‘onaanvaardbaar’ en gaat ongestoord door.

Dewi Zloch, campagneleider klimaat bij Greenpeace: “Wij gaan door met Protestival zoals gepland. Schiphol Plaza is een openbare ruimte en de meest centrale plek van het vliegveld. Het is heel gek als mensen die zich zorgen maken over grote vervuiler Schiphol, hun geluid niet mogen laten horen op de plek die er het meest toe doet. Daar gaan we niet mee akkoord.”

Zloch: “Het is tijd om grote vervuiler Schiphol wakker te schudden met een actie waar ze niet omheen kunnen. Hiermee pakken wij ons podium in het hart van de vervuiling om van Schiphol een klimaatplan te eisen. Ons doel is niet om de reizigers te hinderen, maar om Schiphol op hun impact aan te spreken. Want op de vraag hoe we de klimaatcrisis gaan stoppen met zo’n plofvliegveld, blijft Schiphol akelig stil.”


Update: 11:40 uur

Greenpeace - Wij gaan gewoon door met Protestival op Schiphol - Greenpeace Nederland
Reageer
  • Deel
Druk af