image

Juicy Details presenteerde deze week op de versbeurs Fresh Rotterdam een drankje van gras. Het groene sapje (30 milliliter) staat volgens het bedrijf gelijk aan 1 kilo groenten.
Het drankje is gemaakt van vers geperst tarwegras, is sterk geconcentreerd en werkt naar verluidt reinigend en tegen vermoeidheid (zie foto's onder). Wheatgrass is, volgens Sanne Buit van Juicy Details, niet helemaal nieuw. 'In Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland wordt het al heel lang geperst en gedronken.
Groenteachtig
Wheatgrass ruikt sterk naar gras en smaakt er ook naar. Over de smaak zijn de meningen verdeeld. 'Sommigen vinden het ook spinazie-, sperziebonen- of zoethoutachtig. Maar de meesten drinken het toch vooral voor de gezonde werking', zegt Buit tegen evmi.nl. Het gras is volledig biologisch en bevat chlorofyl, enzymen, vitaminen en mineralen.

Het tarwegras wordt door een buis en vervolgens langs een spiraal met zeef geleid. Het sap wordt opgevangen en gedronken.

Ook te mixen
Juicy Details laat het tarwegras kweken in Monster. Het grassapje wordt geserveerd in een 30 milliliter shotglaasje en is ook te mixen met vruchtensappen die het bedrijf eveneens vers perst. 'Qua smaak past het vooral goed bij ananas, jus d’orange en mint', vertelt Buit. 'En omdat het een concentraat is, werkt Wheatgrass het best op een niet-lege maag.'

Juicy Details bestaat sinds 2005 en heeft eigen winkels in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen. Ook staat het bedrijf veel op beurzen, (sportieve) evenementen en congressen.


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken