Een Canadees op zoek naar een nieuw business idee raakte verzeild op een veganistische markt. 'Ik keek wat rond en mij viel wat op - geen enkel product deed iets voor je seksuele gezondheid, en alles had bruine en groene labels. En er was al helemaal niets bij dat 'fun' zou uitstralen op welke tafel dan ook.'
Peter Ehrlich zag het gat in de markt: 'Als ik een op mannen dan wel vrouwen toegespitst voedingsmiddel kon maken met een focus op seksuele gezondheid en ontbijt, zou dat product zeker aanslaan bij een heleboel klanten.'

Ehrlich ging aan het werk en ontwikkelde samen met een team van voedingsdeskundigen SexCereal, gezonde en lekkere, sexy, ontbijtgranen in een speciale mannen- en vrouwenversie.

EVMI schrijft: "De mannenversie zou het testosterongehalte een ‘boost’ geven met ingrediënten als bijenpollen (dat het aantal zaadcellen zou verhogen), zwart sesamzaad, tarwekiemen (‘staat bekend als seksvitamine’), pompoenpitten en de camu-camuvrucht.
De vrouwenversie belooft de hormoonbalans te ondersteunen, onder meer met ingrediënten als gember (een ‘afrodisiacum’), amandelen (‘passieverhogend’), lijnzaad, haverzemelen (‘verwijdert oestrogeen en verhoogt testosteron’) en zonnebloemzaden.
Beide versies bevatten ook maca-poeder dat libido-verhogend zou werken."

In EVMI zegt Peter Ehrlich ook dat SexCereal niet te vergelijken is met viagra - dat werkt direct. “Zie het meer als hulpmiddel voor het krijgen van een seksuele gezondheid voor de langere termijn”, aldus Ehrlich. Je moet dus vaste klant worden. Dat begrijpt u vast wel.

Vanaf de introductie (juni vorig jaar) is SexCereal een groot succes en daar is hun viral marketing aanpak niet vreemd aan. Recente TV-aandacht zorgt ervoor dat de levertijd inmiddels opgelopen is tot twee weken. Het goede nieuws is dat levering niet beperkt is tot Canada: op de homepage draagt SexCereal vol trots zijn missie uit: Made in Canada, eaten globally! (FYI, we ship worldwide).

Zo maak je van graan dat niets kost een ontbijt dat mensen nog veel liever kopen dan al die nu al te dure gezonde muesli's en cruesli's

Fotocredits: uitsnede, website SEXCEREAL
Dit artikel afdrukken