image

Gisteren viel hier het handig opvouwbare foldertje Viswijzer (5,2 x 8,3 cm) in de bus. Vis is lekker en nog gezond ook. Nadeel is dat door overbevissing de visstand van veel populaire soorten onder het biologisch minimum zit. Vandaar dit initiatief: je weet dan welke vis je beter maar kunt laten liggen. Voordeel: de vissen die je beter wel kunt eten, zijn nog eens minder duur ook!
De populaties van langzaam groeiende roofvissen als tonijn (vooral de blauwvin), kabeljauw, zeebaars en zwaardvis zijn de afgelopen 50 jaar met zo'n 65% afgenomen, terwijl de vraag alleen maar stijgt!
Kijk dus op www.goedevis.nl. Je kunt er ook nog leren dat bijvoorbeeld de zo populaire grote tropische garnalen met veel anti-biotica worden gekweekt.

Tip: koop eens poon en rook die in je eigen rookoventje. De vis, die snel groeit, kost (bijna)niks en is heerlijk. Misschien wil Lucette er wel een receptje voor maken! Of Karin natuurlijk.
Daar kun je dan weer een heel lekkere minerale witte Bourgogne bij drinken - ik denk aan de Combe d'Eve van Emmanuel Giboulot, 2001 en 2002 - zodat je toch nog flink wat kwijt bent :)
Dit artikel afdrukken