Er gaat niets boven vers, denken de meeste mensen. Fout. Diepvriesgroenten en -fruit blijken nóg beter. Kijk in onderstaand filmpje maar waarom dat zo is, zegt Grist.
Grist voegt er aan toe dat de Amerikaanse FDA in 1998 vaststelde dat er weinig verschil is tussen vers en diepvries op het gebied van voedingswaarde: "Vanwege de nutriënten die verloren gaan tijdens de meeste commerciële productie van vers, als ook vanwege de nutriënten die verloren gaan tijdens het blancheren en opwarmen van diepvries is het nutriëntenprofiel van beide relatief gelijk", citeert Grist.
Dit artikel afdrukken
Grist voegt er aan toe dat de Amerikaanse FDA in 1998 vaststelde dat er weinig verschil is tussen vers en diepvries op het gebied van voedingswaarde: "Vanwege de nutriënten die verloren gaan tijdens de meeste commerciële productie van vers, als ook vanwege de nutriënten die verloren gaan tijdens het blancheren en opwarmen van diepvries is het nutriëntenprofiel van beide relatief gelijk", citeert Grist.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook