Mocht de appel goedgekeurd worden, dan hebben diverse winkelketens al aangekondigd hem niet te gaan verkopen. Appeltelers maken zich zorgen over de reputatie van de British Columbia-appels, biologische fruittelers bovendien over mogelijke contaminatie en de Health Action Network Society vreest voor de volksgezondheid.
Ook in de VS lopen telers te hoop tegen de Arctic Apple en ook daar moeten de autoriteiten nog goedkeuring verlenen, tegen het anti-GGO sentiment in. En dan te weten dat er alleen appel-eigen genen gebruikt zijn om de Arctic Apple niet te laten verbruinen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik zou het ook wel getest willen zien worden of het ook met bacteriën te maken heeft Bas, bijv beide appels laten liggen en zien of en wat bacteriën ermee doen, ik vraag me af of dat eigenlijk wel getest wordt? Meestal, zoals met de round-up ready mais, wordt het later pas getest wat het in lichamen doet en is het dan te laat, zoals die meneer in Engeland die zijn baan kwijtraakte omdat hij de testen met ratten naar buiten wilde brengen, het mocht niet, maar de mais werd toen al volop geteelt.
De oxydatie van de appel heeft volgens mij vrij weinig te maken met of "bacterien het lekker vinden"
Jammer dat er alweer een GGO klaarstaat om geintroduceerd te worden waar de consument weinig voordeel van zal hebben. In dit geval vraag ik me trouwens serieus af wie dan wel.
Het wordt tijd dat er eens GGO's op de markt komen waar ook wij wat aan hebben. Een bewezen gezondere of veel smaakvolle variant bijvoorbeeld.
Ik kan het me voorstellen, ik zou me ook afvragen of het wel gezond is. Dat rbuin worden is een normaal oxidatieproces, een teken dat bacteriën het lekker vinden, als een bacterie iets niet lust kan het onmogelijk in onze darmen door de daar aanwezige bacteriën verteerd worden, je lichaam weet er dan geen raad mee en slaat het maar op in vetcellen. In hoeverre is dat bij deze appelsoort getest, schijnbaar niet? Misschien is het niet zo, maar voor hetzelfde is dit weer zo'n product waarbij ze na 10 jaar pas de gevolgen zien en dan is het te laat, dan heeft deze appel de rest al besmet net als de round-up ready mais, soja enz.