Het Agrarisch Dagblad meldt zojuist dat Braziliaanse onderzoekers hebben ontdekt dat ratten die aan glyfosaat worden blootgesteld genetische schade oplopen. De krant schrijft:

Volgens biologe Delia Aiassa van de groep genetica en milieumutagenese van de Universiteit van Río Cuarto, kan blootstelling aan glyfosaat leiden tot gezondheidsproblemen. Ze wijst ook op een hoger risico op spontane abortussen en op vruchtbaarheidsproblemen bij mannen.

Aiassa heeft de resultaten van haar experimenten met ratten en amfibieën gepubliceerd. Als de dieren aan glyfosaat worden blootgesteld is er een toename van genetische schade in het bloed, het beenmerg en de lever. ”Als de dosissen werden opgevoerd, stierven de dieren”, zegt Aiassa.


Lees verder op de site van het AGD.

De discussie over vruchtbaarheidsproblemen als gevolg van sojateelt zijn al jarenlang onderwerp van gesprek. Monsanto stelt dat glyfosaat veilig is.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken