In de afgelopen jaren is een grote hoeveelheid informatie naar buiten gekomen over hoe duurzaamheidsstandaarden kunnen bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld. Daaruit blijkt dat keurmerken in staat zijn positieve verandering te bewerkstelligen, maar dat de effecten variëren per context.

Sprekers
Tijdens het ‘Global Sustainability Standards Symposium’ gaan deskundigen en stakeholders met elkaar in gesprek over de effectiviteit van marktgedreven duurzaamheidsoplossingen en hoe deze verder te verbeteren. Arjen Boekhold van Tony’s Chocolonely en Game Changer Unltd. spreekt in zijn keynote speech over de omvang van duurzaamheidskwesties en hoe je prioriteiten stelt. Darrel Webber van de Ronde tafel voor duurzame palmolie schetst een beeld van de actuele stand van zaken en deelt zijn visie over waar we naartoe moeten.

Andere sprekers zijn onder meer Laura Jungmann, duurzaamheidsmanager bij Albert Heijn, Andreas Kratz van Fairtrade International en Sophie Persey van Rainforest Alliance. Tijdens break-out sessies en discussies delen zij hun ervaringen en kennis omtrent de effecten en werking van certificering op duurzaamheidsbeleid.

Een overzicht van de sprekers tijdens het symposium is hier te vinden.

ISEAL
Het ‘Global Sustainability Standards Symposium’ is een initiatief van ISEAL Alliance, een wereldwijde ledenorganisatie voor betrouwbare duurzaamheidscertificering en -keurmerken, en heeft de steun van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De aanwezige sprekers vertegenwoordigen wereldwijde duurzaamheidskeurmerken, overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie
Datum: 18 juni
Tijd: 09:00 (8:30 inloop) - 18:30uur
Locatie: Madurodam, George Maduroplein 1, Den Haag
Prijs: €395, NGO’s €345, studenten/academici €295 (ISEAL abonnees krijgen korting)

Aanmelden: via de website.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken