De redactie viel van z'n stoel. Onze kritiek op Gijs die echt ambachtelijk eten nept alsof het gedrukt staat. wordt zomaar positief ontvangen door een heuse staatssecretaris. We kunnen er dus binnenkort van uitgaan dat iets ambachtelijk is als het zo genoemd wordt. Tjonge, dat wordt een boel verpakkingen aanpassen.
We vermoeden dat staatsscretaris Frans Timmermans van Europese Zaken geïnspireerd is geraakt door het lezen van een debat hier en de aanhoudende ontmaskering van Gijs die maar niet wijs wil worden.

Timmermans doet op dit moment een rondje 'herfstreces' - ze noemen het op zijn ministerie een Tour de Frans - en zei volgens Neerlands boerenkrant het volgende:

Ambachtelijke producten moeten beter en eenvoudiger beschermd worden, vindt staatssecretaris Frans Timmermans van Europese Zaken. Hij heeft ambassades in andere EU-landen gevraagd hoe dergelijke producten daar worden beschermd.
"Voorbeelden die kunnen helpen om traditionelebedrijven die ambachtelijke producten maken, zoals bakkers en slagers, te beschermen zouden we kunnen overnemen", zegt Timmermans. De EU en de afzonderlijke lidstaten kennen tal van keurmerken voor streekproducten. Vaak is de aanvraagprocedure omslachtig en tijdrovend.


Jammer dat het niet uit ons eetministerie komt, maar er is weer hoop op echt eten in Nederland.
Dit artikel afdrukken