De video kreeg ik toegestuurd vanwege mijn post over de relatie tussen Alzheimer en het eten van ganzenlever. Daar zei ik dat het beter zou zijn om te focussen op het onderwerp zelf: geknoei met dieren.
Ik herhaal dat graag nog eens. Spaar me de beschaving die vanwege het voorkomen van Alzheimer foie gras afwijst. Ik hoop nl. dat er andere redenen voor zijn.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nee hoor, geen schandaal. Echt niet. Vraag nou maar:
- hadden de dieren horens?
- wat aten ze buiten en wat binnen?
- waar liepen ze?
- waar zijn ze geslacht?
Vlgs mij kun jij er nog wel wat vragen bij bedenken.
Ook biovlees valt alleen maar binnen een norm. Die kan je teleurstellen. Bij iedere bioslager.
@Dick: wat zou voor mij aanleiding kunnen zijn door te vragen. Wat voor informatie heb jij over de aanvoerketens van De Groene Weg die ik niet heb? Hierbij mijn verzoek om open kaart te spelen. Met het verzoek "Vraag er maar eens door" suggereer je dat er meer gaande is "than meets the eye".
Vraag er maar eens door. Of vraag eens waar uit welke landen de runderen eigenlijk nog meer komen.
Vegetarier worden? Waarom: een dier dat uitstekend heeft geleefd, goed is geslacht, waarom mag je dat niet eten?
Tenzij het je gaat om het feit dat een kilo vlees door de bank genomen 10 kilo plantaardig materiaal kost. Da's een andere materie. In dat geval is m.n. kweektilapia aan te bevelen. Een vis met een uiterst efficiente voedselomzetting.
De doorclick verwijst overigens naar een test met transgene tilapia. Een geval waarin gentech goede diensten bewijst en niet de categorische afwijzing verdient waarmee gentech hier nogal eens wordt benaderd.
@Dick: goed advies. Het meeste is echter bekend.
Herkomst van het vlees: zie lijst in de slagerij.
Wijze van houden: volgens normen als bijv. SKAL.
De Groene Weg heeft een uitgebreide website.
Wijze van slachten: ik weet dat ze eigen slachterij(en) hebben, maar niet hoe die werkt(en).
De volgende logische stap is vegetarier worden, maar zover ben ik nog niet. :-)
Je niet gek laten maken en gewoon vragen hoe het zit met het dier dat je eet.
Waar komt het vandaan?
Hoe is het gehouden?
Hoe is het geslacht?
Hoe is het vlees daarna behandeld?
Tip: vraag eens bij de Groene Weg waar hun rundvlees overwegend vandaan komt.