Overigens is niet iedere willekeurige pure chocoladereep zomaar geschikt, omdat in het productieproces van chocola de flavanolen vaak stuk gaan. Ook bevat de chocola die je in de winkel koopt vaak vetten en toegevoegde suikers die het gezondheidseffect teniet doen.
Maar er wordt inmiddels gewerkt aan een chocoladepil: het US National Heart, Lung and Blood Institute is van plan een 4-jarig onderzoek met 18.000 proefpersonen te gaan doen, waarbij een 'chocoladepil' tegen hartaandoeningen getest gaat worden. Daarvoor wordt samengewerkt met chocoladefabrikant Mars, die het patent heeft op het uit cacao isoleren van de flavanolen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Tja, Bigpharma moet toch ook verdienen Peter? En wat denken veel mensen? Ah pillen, DIE helpen mij wel, gezond eten heb ik nooit van gehoord, dat soort mensen gaan liever naar de dokter die ze met een pilletje beter maken, daar wordt aan verdiend.
Maar ik neem gewoon normale chocola, kan je nog genieten ook, lekker zo puur mogelijk.
*zucht* Waarom een pil? Zou je niet net zo goed een schep cacaopoeder kunnen oplossen in water of melk?
Mijn recept voor chocolademelk: Een dessertlepel cacao in een mok, losroeren met koude melk tot een glad papje, aanvullen met melk en even roeren. Een minuut in de magnetron (1kw), nogmaals roeren en dan nog 20-30 seconden. Blijf er bij staan om te voorkomen dat het overkookt.
Voor de zoetekauwen: suiker naar smaak toevoegen, maar dat is weer slecht voor hart- en bloedvaten.