Amerikaans onderzoek laat zien dat het voornemen van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw om gezonde(re) schoolmaaltijden aan te bieden een gunstig effect gaan hebben op wat kinderen thuis eten. Ze leren op school wat gezond is en kunnen daardoor thuis betere keuzes maken.

Het Ministerie van Landbouw wil per 1 juli volgend jaar het programma Smart Snacks in School invoeren. "Smart Snacks in School beperkt de hoeveelheid calorieën, zout, suiker en vet in voeding en drankjes op school en promoot maaltijden en tussendoortjes met volle granen, magere melk, fruit en groenten", schrijft Trouw.

De onderzoekers van de Michigan State University stelden vast de leerlingen van scholen die gezonde lunches en snacks aanbieden dagelijks '26 procent meer fruit, 14 procent meer groenten, en 30 procent meer volle granen gaan eten. Ze krijgen ook meer vezels, calcium en vitamines A en C binnen'. Ook het weghalen van reclames voor ongezonde voeding hielp de leerlingen gezonder te gaan eten.
Dit artikel afdrukken